Gördes'in Mahallelerinde Altyapı Dönüşümü
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 154 Mahalle Projesi kapsamında Gördes’in 8 mahallesinde altyapı dönüşümü için başlattığı çalışmalarına hızla devam ediyor. Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, Gölmarmara Yeniköy Mahallesi’nden gelen dere temizlik talebi üzerine harekete geçerek mahallede çalışma başlattı.

Boyalı ve Çatalarmut mahallelerinde de yapılacak olan çalışmalar ile toplamda 8 mahallenin altyapısı yenilecek. Proje kapsamında mahallelerde 77 kilometrelik altyapının yanı sıra 126 bin kilit parke ve 16 adet fosseptik ile bir adet içme suyu deposu inşa edilecek.
Yeniköy’de dere taşkınlarına son
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde yürüttüğü dere temizlik çalışmalarıyla yağışlı havalarda dere taşkınları meydana gelmesini önlüyor. MASKİ ekipleri, Gölmarmara’nın Yeniköy Mahallesi’nde de dere taşkın riskini ortadan kaldırmak amacıyla 1 kilometrelik dere temizliğine başladı.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde devam eden çalışmalar tamamlandığında, dere içerisindeki yabancı maddeler temizlenerek dere kenarındaki tarım arazilerinin taşkınlardan zarar görmesi önlenecek.
