Ormanlarında Sıklık Bakımı

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü hizmet alanındaki ormanlarda bu yıl 64 bin dekarda sıklık bakım çalışması yapıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, silvikültür çalışmaları kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Giresun'da da faaliyetlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Giresun'un Bulancak ilçesindeki Bicik ormanlarında yapılan sıklık bakım faaliyetlerinde 2017 hedefinin 300 dekar olduğu anımsatılarak, hedefin 9 kat artırılarak 2 bin 874 dekar olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün hizmet alanına giren Giresun, Ordu ve Sivas'ın Koyulhisar ilçesi ile birlikte 2017 yılı için 63 bin 570 dekarlık orman alanında sıklık bakımı yapılmasının planlandığı vurgulanan açıklamada, bu hedefin ise 64 bin dekar olarak gerçekleştiği aktarıldı.

- "Geleceğin sağlıklı ormanlarını temin ediyoruz"

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun şu açıklamaları yer aldı:

"Sıklık bakımı çalışmaları, istikbal vadeden geleceğin ağaçlarını belirlemek maksadıyla yapılmaktadır. Bu ağaçları kolayca tanınır ve bulunur duruma getirerek, oldukları yerde rahatlatmak için bu çalışmaları yapıyoruz. Sıklık bakımında ayrıca gelecek vadeden ağaçların ışık ve hava ihtiyacını sağlıyor ve mescerede karışım varsa işletme maksadına uygun olarak düzenliyoruz."

Sıklık bakımı çalışmalarında öncelikle hasta, yaralı, cılız, ölmüş ya da ölmek üzere olan ağaçların temizlendiğini aktaran Eroğlu, "Açıkça ayırt edilebilen değerce düşük kısa, yamuk, çatallı, çalılaşmış ağaçlar ile geleceğin kuruluşuna katılımı arzu edilmeyen ağaç türleri de sırasıyla sıklıktan çıkarılıyor. Böylece geleceğin sağlıklı ormanlarını temin ediyoruz. Giresun'daki çalışmalarımız da bu doğrultuda gerçekleştirildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA