Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan belediye bünyesindeki çalışmaların yeni yılda da hızlı şekilde devam edeceğini bildirdi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Engelliler ile Gençlik meclisleri genel kurullarının tamamlamasının ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti.

Zolan, burada yaptığı konuşmada, genel kurulda alınan kararların hayırlı olmasını dileklerinde bulunarak, "Artık çalışmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da güzel hizmetlerin altına hep birlikte imza atacağız." dedi.

- Gastronomi Şampiyonasına doğru

Pamukkale Belediyesi ve Gastronomi Derneği İşbirliği ile 16-17 Aralık 2017 tarihlerinde "Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası" yapılacak.

Şampiyona hakkında bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kent turizmine katkı sunmak amacıyla önemli bir projeye daha ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Gürlesin, şampiyonaya ünlü aşçılarında katılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"İnsanoğlu varlığından beri yemek ile uğraşmaktadır. Geçmişten bugüne kadar gelen bir sürü yiyecek pişirme tekniği hala günümüzde kullanılsa da yeni yöntemler bulunarak insanların beğenisine sunulmaktadır. Gastronomi de bir anlamda kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen disiplin diyebiliriz. Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası'nda da ülkemizin önemli aşçıları, alanlarında ödüller almış birçok aşçının katılımı ile farklı alanlarda yemek yarışması düzenlenecek."

- "İlk Ders Laodikya'da" Projesi

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçedeki 10. sınıflara yönelik gerçekleştirilen "İlk Ders Laodikya'da" Projesi kapsamında proje başlangıcından itibaren bin 200 öğrenci Laodikya'da ders işledi.

Öğrenciler, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek'in anlatımıyla arkeolojik kazılar hakkında da bilgi aldı.

Proje kapsamında Laodikya Antik Kenti'ne gelen Denizli Lisesi 10. sınıf öğrencisi Yağmur Topuz, "Buraya gelmeden önce internetten Laodikya fotoğraflarına baktım. Açıkça söylemek gerekirse önyargıyla geldim. Laodikya'da her attığım adımdan sonra burada yaşanmışlık olduğunu gördüm." dedi.

- "81 İliz Hepimiz Biriz" projesi

Sarayköy ilçesinde "81 İliz Hepimiz Biriz" Projesi kapsamında afiş sergisi açıldı.

24 Mayıs İlkokulunda düzenlenen etkinlikte konuşan, Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, proje çerçevesinde 81 ilin yerel ürünlerinin tanıtım afişlerinin hazırlandığını ve her ilden sadece bir okulun seçildiği bu projeyi ilçedeki okulun temsil etmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Sergide kültürel ürünlerde yerini aldığını anlatan Özbaş, "Kültürel ürünlerin yer aldığı sergide 200 yıllık kömürle çalışan ilk ütüden, elektrik yokken kullanılan gaz lambasına kadar her şey vardı. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitimde siz değerli eğitimcilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA