Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmeleri konuşması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Yunanistan'da yaşanan Lozan polemiği ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevinden uzaklaştırılması vardı.

Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmeleri konuşması
Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmeleri konuşması
TBMM Genel Kurulu, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler için TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

CHP adına söz alan Genel Başkan Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Yunanistan'da yaşanan Lozan tartışması ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevinden uzaklaştırılması vardı. Kılıçdaroğlu,  ''Sayın Cumhurbaşkanı Yunanistan'a gitti dostluk ilişkilerinin gelişmesinde yarar vardır. Orada Lozan tartışma konusu yapıldı. Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum hangi gerekçe ile Lozan'ı tartışmayı açıyorsun Lozan'ı tartışmaya açmak için önce üniversite diplomanı bana göster. Benim sınırlarımı gidersin nasıl başka bir ülkede tartışma malzemesi yaparsın? Orada niye işgal altındaki 18 adadan neden söz etmedin? Lozan'ın 12. ve15. maddeleri açıkça ihlal edilmiştir.'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmeleri konuşmasıAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı
 CHP lideri sözlerinin bir bölümünde de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevinden uzaklaştırılmasına değindi. Kılıçdaroğlu, 'Bizim belediyelere günün 24 saati denetim elemanı gönderiyorsunuz diğer belediyelere göndermiyorsunuz. Buna itiraz ediyoruz. Ataşehir Belediye Başkanı 2015'te iddialar üzerine şikayet etti. Soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar çıktı. AK Parti'nin Ataşehir belediye üyeleri bakanın kararına itiraz ediyorlar bu beraat edemez incelenmesi lazım. Dosya Danıştay'a gidiyor Danıştay soruşturmaya gerek yok diyor. Mahkemeye gidiyor beraat ediyor. Bununla ilgili belediye başkanını açığa alıyorsunuz. Bir belediye başkanının ağzından eğer bir haram lokma nokta inerse o belediye başkanını yaşatmam. Kızım bir daire almış. CHP milletvekillerine söylüyorum ailem torunlarım damadım dünürlerim hepsi için araştırma önergesi verin. Hepsi araştırılsın. 5 kuruş bulursanız bu kürsüden özür dileyeceğim.' şeklinde konuştu.