Çatak'ta 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' Semineri

Çatak Belediyesince, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" semineri düzenlendi.

Atatürk İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün eşi Demet Akgül, kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ile davranışların ortadan kaldırılması amacıyla toplumsal farkındalık, duyarlılık ve bilinç kazandırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin, fiziksel ve ruhsal bütünlüğüne zarar veren bir halk sağlığı sorununa dönüştüğünü ifade eden Akgül, şöyle konuştu:

"Kadınların yapılan fiziksel, cinsel, psikolojik ya da ekonomik zarar görmesine veya acı çekmesine neden olan şiddet, buna maruz kalan kadınların yanı sıra tanık olan çocukları ve bir bütün olarak aileyi de olumsuz etkilemektedir. Kadına yönelik şiddet, sadece ülkemizde değil, dünyada çok ciddi büyük bir sorundur. Birey olarak şiddetin nedeni ne olursa olsun, kime uygulanırsa uygulansın, bunun haklı bir sebebinin olmadığını hepimiz ifade etmeliyiz. Tüm dünyada ve ülkemizde bu duyarlılığın artması ve şiddetin son bulmasını temenni ediyorum. Programın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde görevli sosyolog Gözde Güven ise slaytlar eşliğinde istatistik verilerle kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddetin türleri, şiddete uğrayan kadınların takip edecekleri yol ve yöntemler, şiddete müdahale, şiddet mağduruna verilecek koruyucu tedbir kararları ile şiddeti önleme ve izleme merkezine ulaşmanın yollarını anlattı.

İl Müftülüğü'nde vaize olarak görev yapan Enise Eker de hadisler ve ayetlerle kadın ve erkeğin İslam'daki yeri ile kadına karşı şiddet konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kaynak: AA