Jon Matonis, Blockex'in Danışma Grubuna Katılıyor

Kripto para alanında dünyanın sayılı isimlerinden Jon Matonis BlockEx’in danışma grubuna katılacağı açıklandı.



Kripto para alanında dünyanın sayılı isimlerinden Jon Matonis BlockEx’in danışma grubuna katılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada, finans ve kriptosfer alanındaki deneyimi, Jon’u BlockEx için mükemmel bir tercih haline getirdiği belirtilirken; şirket, geleneksel finans dünyası ile yeni blok zinciri ve kripto para dünyası arasındaki boşluğu doldurmayı amaçladığı kaydedildi.

BlockEx’ten yapılan açıklamada, "Jon, BlockEx ile paylaştığı amacı olan blok zinciri ve finansal hizmetlerin bütünleştirilmesine liderlik yapmaktadır. BlockEx’in kriptosferdeki diğer önemli figürlerle ilişkileri geliştirilmesi sürecinde verdiği destek paha biçilemez değerdedir. BlockEx, bu heyecan verici sahnede yerini alırken ve erişim alanını genişletip ICO’yu piyasaya sürerken Jon Matonis de önemli bilgi ve ilişkilerini kullanacaktır" denildi.

Jon Matonis kimdir?

Kariyeri boyunca hem finans, hem de kriptografiye odaklanmış, kriptosfer alanında güçlü bir lider haline gelmiştir. Bitcoin Foundation’ın kurucu direktörüdür ve kariyeri boyunca VISA International, VeriSign, Sumitomo Bank ve Hushmail’de üst düzey görevler yapmıştır. Blok zinciri, mobil ödemeler ve oyun sektörlerindeki pek çok şirkete danışmanlık yapmaktadır. Siyaset dışı dijital para sirkülasyonunu genişletmek isteyen bir ekonomist ve e-Para araştırmacısıdır. Aynı zamanda CoinDesk, American Banker ve Forbes Magazin’de FinTech köşe yazarıdır ve kısa bir süre önce kriptopara dergisi Ledger’ın yazı kuruluna katılmıştır. Dijital nakit sistemleri ve finansal kriptografi alanındaki ilk çalışmaları, Dow Jones ve London School of Economics tarafından yayınlanmıştır.
Kaynak: İHA