3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, engelli vatandaşların kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebilmelerinin en temel insan haklarından olduğunu belirtti.

Edirne'nin engellilerin rahatlıkla yaşadığı bir kent olması için çaba harcadıklarını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Bizce bir engelli vatandaş sabah tek başına evinden çıkıp şehre gidip tek başına tüm işlerini yapabiliyorsa ve yine tek başına evine dönebiliyorsa o şehir çağdaş ve modern bir şehir olmuştur. Bunun anlamı oradaki yöneticiler, bir engellinin o şehirde yaşaması için tüm engelleri kaldırmış demektir. Peki, Edirne böyle bir şehir mi? Maalesef değil. Peki, dünyada böyle bir şehir var mı? Maalesef yok. Ama bu hedefe ulaşmak için basamakları aşmaya devam edeceğiz. Bir kenti engellilere göre dizayn ederseniz, aslında herkes için yaşanabilir bir kent yaratmış olursunuz. Bu hedef doğrultusunda engelleri ortadan kaldırmak, hayatlarını daha da kolaylaştırmak adına projelerimize her geçen gün bir yenisini daha ekliyoruz.

Aslında hepimiz için en temel öncelik yüreklerdeki engelleri aşarak, özgürlüğe yol vermek. İyi bir yaşam iyi bir kent için engelli vatandaşlarımızı görmezden gelmeyelim. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutluyor, onları sevgiyle kucaklıyorum. Engelli vatandaşlarımızın ailelerine ve öğretmenlerini de engellilerin yaşamlarına ışık tutukları için saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: AA