'Trabzon E-Ticaretin İçinde Olmalı'

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: 'Şehrimizde satacak çok ürünümüz var, bu nedenle Trabzon eticaretin içinde olmalı'.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, şehirde satacak çok ürün bulunduğunu, bu nedenle de Trabzon'un e-ticaretin içinde olması gerektiğini söyledi.

Hacısalihoğlu, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliğinde başlatılan e-ticaretin geliştirilmesi projesi kapsamında, KOBİ'leri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, oda olarak yaklaşık 8 yıldır Trabzon'da e-ticaretin gelişmesi için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Trabzon'un ve ülkenin ihtiyaçlarından birinin de e-ticaret olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, "Maalesef e-ticarette istenen seviyeye gelemedik. Şehrimizde satacak çok ürünümüz var, bu nedenle Trabzon e-ticaretin içinde olmalı." dedi.

Hacısalihoğlu, amaçlarının "Alibaba.com" gibi e-ticareti elinde bulunduran firmaların temsilcileriyle görüşerek, kentteki firmaları e-ticaretin içine sokmak olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Önemli olan, şehrin ticaretin bir dalı olan e-ticaretin içinde olmasıdır. Trabzon'da satacak çok sayıda ürün bulunuyor. Sadece şehrimizdeki değil, uluslararası piyasalarda ilgi alanınızda ürünlerin pazarlaması bu platformlar üzerinden yapılabilir. Eninde sonunda bunu birisi yapıyor, siz neden yapmayasınız. Olaya böyle bakmak lazım. Dış ticaret firmaları 20, 30 metrekare odada, 3-5 kişi bilgisayar başında hiçbir üretim yapmadan, bir taraftan alıp bir taraftan satarak yüksek cirolar elde ediyorlar. e-ticarete de böyle bakabilirsiniz. Dış ticaretin benzerini de e-ticarette rahatlıkla görebilirsiniz. Önemli olan istektir. Devlet imkanlarını kullanarak e-ticaretin gelişmesine gayret etmek ise bize düşen görevdir."

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ile E-Glober organizasyonunda DKİB Salonunda gerçekleştirilen "Alibaba.com: İhracatta e-Dönüşüm" konulu toplantıda, E-Glober Operasyon Direktörü Emrah Cora ve E-Glober Satış Müdürü Çiğdem General de sunum yaptı.
Kaynak: AA