İzmir'de Aday Öğretmenlere Seminer

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, aday öğretmenlere yönelik "Aday öğretmen yetiştirme, Türkiye'de demokrasi serüveni ve 15 Temmuz süreci" isimli semineri düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hizmet için eğitim seminerleri kapsamında düzenlenen seminere 224 aday öğretmen katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sürecini anlatan video sunumu ile başlayan seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğretmenlerin Türkiye'ye, onun değerlerine hizmet etmeye gayret ettiğini kaydetti.

İnsan yetiştirmenin çok değerli bir hizmet olduğunu ifade eden Yahşi, şöyle devam etti:

"Öğretmenler bir ülkenin kaderini tayin eder. Biz plazalar, köprüler, barajlar, siteler yapmıyoruz. İnsan denilen kumaşı en güzel şekilde biçmeye çalışıyoruz. Bu ülkede hangi dönemde olursa olsun, ister Kurtuluş Savaşı'nda ister 15 Temmuz'da olsun, söz konusu vatan olunca insanımızın korkmadan vatan müdafaasına gittiğini gördük. Biz ihaleyle, parayla alınan topraklarda yaşamıyoruz. Hep kanla bedelini ödediğimiz topraklarda yaşıyoruz. Her daim bir bedel ödenmiştir ve bizler de bedel ödemekten çekinmeyen nesiller yetiştiriyoruz. Bu ülkenin içte ve dışta ne tür düşmanlarla uğraştığını anlatacak olan bizleriz. İçte çocuklarımızı boyunduruğu altına almaya çalışan, kurşun asker yetiştirmeye çalışan terör örgütüne 15 Temmuz'da bu millet en iyi şekilde dersini vermiştir."

Kaynak: AA