Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde kaldırım, sokak ve caddelerde bulunan duba, yelken bayrak ve levhalar kaldırıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, yol ve kaldırımlarda yayaların güvenliğini tehdit eden ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla yapılan çalışmada, birçok duba, levha ve yelken bayraklar toplandığı kaydedildi.

Çarşı merkezinde kaldırımlar üzerinde dükkanların önlerinde bulunan ve yaya güvenliği açısından tehdit oluşturan yelken bayraklar ve dubaların, Trafik Kanunun zabıta talimatnamesi ve ilgili kanunun vermiş olduğu yetkiyle belediye personeli tarafından toplandığı bildirildi.

- Sokak hayvanlarına yiyecek

Bozüyük Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına mama bırakıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediye Mezbaha Müdürlüğü ekiplerince özellikle sonbahar ve kış aylarında yiyecek bulmakta zorluk çeken kırsal alanlardaki sokak hayvanlarına mama dağıtıldığı ifade edildi.

Türbin Mesire Alanı ve çevresinde bulunan kedi ve köpeklere ekipler tarafından düzenli aralıklar ile mama dağıtımı yapıldığı belirtilen açıklamada, özellikle kışla ve mera sahiplerinin daha duyarlı davranmaları, hayvanları yalnızlığa ve açlığa terk etmemeleri istendi.

Kaynak: AA