Silivri'de 'Çalgı Müzesi' Kuruldu

Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, "Çalgı Müzesi" açılışına katıldı.

Silivri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Silivri Turgut Reis İlköğretim okulunda çocukların müziği sevmesi, müzik zevklerinin gelişmesi adına müzik öğretmeni Volkan Yaran önderliğinde "Volkan Yaran Mini Çalgı Müzesi" kuruldu.

Öğrenciler, okul girişinde bulunan bu mini müze ile her hafta farklı ülkelere ait dünya enstrümanlarını tanıyacak ve kısa belgesellerini izleyecek. Proje süresince müzede Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın kişisel koleksiyonunda bulunan 60 ülkeye ait yaklaşık 300 çalgı sergileniyor.

Törene Kaymakam Ali Partal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Yolda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, İlçe Sağlık Müdürü Özcan Açıkbaş, Toplum Sağlığı Müdürü Hasan İpekoğlu ve öğrenciler katıldı.

Tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Turgut Reis İlkokulu Müdürü Hakan Can ve Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın proje hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra kurdelenin kesilmesi ile ‘Mini Çalgı Müzesi’ açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni sayın Kaymakamımız Ali Partal’ın okulu gezerek okul ile ilgili bilgiler almasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA