Yemen'e Sağlık Kliniği

İHH, Hanik Göçmen Kampı'nda sağlık kliniği inşa etmeye başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’in başkenti Sana’da bulunan Hanik Göçmen Kampı’nda faaliyet gösterecek kliniğin inşasına başladı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, çatışmalar sırasında sağlık kuruluşlarının 274'ünün hasar gördüğü, az sayıdaki ilacın da çok yüksek fiyatlarla satıldığı belirtilerek, çöküşün eşiğinde olan sağlık sistemi nedeniyle hastaların ilaç bulamadığı ülkede, İHH'nın Hanik Göçmen Kampı'nda ayda 550 hastayı muayene kapasitesine sahip bir klinik inşasına başladığı vurgulandı.

İHH Ortadoğu Masası Koordinatörü Emre Kaya, proje sayesinde ülke genelindeki iç çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan 850 aileye de ayrıca sağlık hizmetleri ulaştırabilmeyi hedeflediklerini belirterek, kliniğin Sana ile Marib arasındaki Hanik Bölgesi’nde hizmet vereceğini ifade etti.

Kaya, projeden Hanik Bölgesi’ndeki halkın yanı sıra bu bölgeye yakın olan Mucavvere’deki 3 bin 400 kişinin de faydalanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Klinikte aylık 550, yıllık ise 6 bin 600 hastanın muayene edilmesini ve teşhis hizmetinin verilmesini planlıyoruz. Bu bölgede yaşayan aileler ne yazık ki her türlü kamu hizmetinden mahrum bulunmakta. Hanik Göçmen Kampı sakinleri, sağlık hizmeti alabilmeleri için kendilerine en yakın merkezi yer olan Marib şehrine 120 kilometre yol kat ettikten sonra ancak ulaşabiliyorlardı. Projemiz hizmete girdiğinde Hanik halkı bu zorlu yolculuğu yapmak zorunda kalmayacak. Bu vesileyle projenin hayata geçmesinde büyük emekler sarf eden İHH Fatih Hanım Gönüllüleri’ne Yemen halkı adına çok teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA