GÜNDEM / 3 Kasım 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine, Vestel Venüs Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası ile Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisi açılışına, AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Manisa/14.30/16.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Üniversitesinde Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirecek, üniversitenin akademik yıl açılışı ve fahri doktora tevcih törenine iştirak edecek, Altınpark'ta iş dünyası ve STK temsilcileriyle buluşacak.

(Erzincan/14.00/14.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Keşan Belediyesi hizmet binası ve pazar yeri, Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Havsa Belediyesi arıtma tesisi ve partisinin il binası açılışlarına, Süloğlu Belediyesi çok amaçlı kültür merkezi ve içme suyu şebekesi, Edirne Belediyesi toplu açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

(Edirne/11.00/12.30/14.00/17.30/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 6 asker ve 2 güvenlik korucusu, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlanacak.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın Çaycuma ilçesinde düzenlenecek cenaze törenine iştirak edecek.

- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Şehit Erhan Karaca'nın merkez ilçe Kıran köyünde kılınacak cenaze namazına katılacak.

(Zonguldak/12.39/Samsun/12.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılış törenine iştirak edecek.

(Gaziantep/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CVK Park Bosphorus Hotel'de, ''Genç Kadınlar Liderlik Eğitim Programı''nda konuşacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ziyaretlerde bulunacak, belediyenin kentsel dönüşüm alanında inceleme yapacak ve yıkım çalışmalarının başlatılması programı ile Belediye Başkanları istişare toplantısına katılacak.

(Hatay/13.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman ve İçel'de ziyaretlerde bulunacak, DSİ tesisleri toplu temel atma ve gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım merasimlerine iştirak edecek.

(Karaman/10.00-11.00/İçel/14.00-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma, Deni̇zci̇li̇k ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kurumların 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayında üretici-market fiyatlarındaki değişim ile et ve süt ürünlerinde üreticinin yaşadığı sıkıntılara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin tek taraflı bağımsızlık ilanıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Barselona/Madrid) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak’ta merkezi hükümet ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları izleniyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sheraton Otel’de 3. Turizm Şurası sonrasında düzenleyeceği basın toplantısında şura kararlarını açıklayacak.

(Ankara/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde "Uluslararası 2. Kıraat Sempozyumu" ile "Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi ve Reisü'l Kurra Makamı" açılış merasimine katılacak.

(İstanbul/09.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'in 11. haftası, Galatasaray-Gençlerbirliği maçıyla başlayacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 11. haftanın açılış maçında Gazişehir Gaziantep ile Grandmedical Manisaspor karşılaşacak.

(Gaziantep/18.00) (Fotoğraflı)

3- THY Avrupa Ligi'nin 5. haftasında Anadolu Efes, İspanya'nın Unicaja Malaga takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

4- Turkish Airlines Open 2017 Golf Turnuvası Antalya'da devam ediyor.

(Antalya/10.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Powell'ın, Fed'i izlediği yoldan çıkarması beklenmiyor

- ABD Başkanı Trump'ın Fed Başkanı adayı Jerome Powell, 55 milyon dolarlık servetiyle bankanın son 70 yıldaki en zengin başkanı olacak

- Powell'ın, geçmişinde, yüksek kazançlı finans kariyerini yılda sadece 1 dolar maaş karşılığında bir düşünce kuruluşunda çalışmak için bırakmış olması dikkati çekiyor

- İlginç kariyerinin yanı sıra "ılımlı" ve "uzlaşmacı" yapısıyla tanınan Powell'ın, Fed'i şu anda izlediği yoldan çıkarması beklenmiyor

- Moody's Analytics Direktörü Ryan Sweet:

- "Fed'in politikasında kayda değer bir değişiklik beklemiyorum. Yellen ve Powell arasında muhtemelen büyük bir tutarlılık olacak"

- High Frequency Economics’in Başekonomisti Jim O'Sullivan:

- "İş gücü piyasası, sağlıklı kalır ve enflasyon biraz yukarı hareket ederse Powell, kademeli faiz artırımlarını devam ettirir"

(Gülbin Yıldırım/Washington)

2- "Rus tatilciler için birinci sırada hep Türkiye var"

- Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov:

- "Rus tatilciler, yurt dışına çıkışlarında tercih ettikleri bir numara ülke Türkiye. Yunanistan, İspanya, Tayland gibi ülkelere de tatil için gidiyorlar ama birinci sırada hep Türkiye var. Çünkü burada fiyat ve kalitenin uyumu söz konusu"

- "Karşılıklı turist sayısının daha da artması için vizede kolaylıklar sağlayacağız. Türkiye'den turistlerin Rusya'ya gelmesi konusunda çok ilgiliyiz"

(Ayşe Yıldız/Antalya)

3- Anne-kızın ortak kaderi organ bağışıyla değişti

- Bundan 15 yıl önce genetik nedenlerle organ yetmezliği teşhisi konulan ve bağışlanan böbrek sayesinde yaşama tutunan 37 yaşındaki Özlem Topuz'un tek isteği, kendisi gibi organ bekleyen annesinin de bir an önce sağlığına kavuşması

- Nakille sağlığına kavuşan Özlem Topuz:

- "Ben nakil olduktan sonra da annem diyalize başladı. Uzun süredir tedavi oluyordu, gözetim altındaydı. Karmaşık bir şey. Aynı şeyler tekrar yaşanıyor. Annem hep benim yanımdaydı, şimdi o görevi ben yapıyorum. Hep yan yanayız. Biz birbirimizi bırakamıyoruz, bırakamam"

- Organ nakli bekleyen anne Halide Doğan:

- "Rabbime hamdolsun, kızımı kurtardıktan sonra doktorum 'Sen kendini harcadın' dedi. Yok harcamadım, ben yine de mutluyum, çünkü onu ayakta tuttuk"

(Hatice Şenses/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA