Artvin'de Cami Açılışı

Artvin'in Şavşat ilçesinin Meşeli köyü Çakıllı Mahallesi'ne yapılan yeni cami hizmete açıldı.

Aynı mahallede bir hayırseverin verdiği arsa üzerinde bulunan eski cami yıkılarak yerine yeni cami inşa edildi.

Artvin Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve vatandaşların elbirliğiyle kısa sürede tamamlanan camide gasilhane, şadırvan, morg, kaloriferli ısıtma sitemi ve iç donanım bulunuyor.

Vali Ömer Doğanay, camile ilişkin yaptığı açıklamada, Meşeli köyünde vatandaşlar, hayırseverler ve devlet işbirliğiyle çok kısa sürede ibadete hazır hale getirdikleri bu caminin birlik, beraberliğin ve halkın istediği zaman ne kadar güzel işler başarabileceğinin en güzel örneği olduğunu belirterek, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Köy ve mahalle halkını ve bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum. Allah güzel işler yapan herkesi en güzel şekilde ödüllendirecektir." dedi.

Gurbette yaşamasına rağmen caminin yapımında emeği olan Yücel Küçükaltun ise yıkılmak üzere olan eski camiyi mahalle halkı toplanarak bir gecede söktüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"3 ay gibi kısa sürede her şey düşünülerek kadınlarımız için ayrı, engellilerimiz için ayrı abdest alma ve camide rahatça ibadet yapma yerleri oluşturduk. Yeni cami tamamlandıktan sonra da iç temizliği için mahalle halkı toplandı ve sabaha kadar camiyi namaz kılınır hale getirdi. Herkesin emeği var. Örnek bir cami oldu. Çok emek ettik ama emeğimizin karşılığını çok kısa sürede bitirerek aldık. Bu konuda destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun."

Köy Muhtarı Adnan Taşdemir de köylerine modern bir cami kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Caminin her iki katında 320 kişi aynı anda ibadet yapabilecek.

Öte yandan Vali Doğanay, köylülerin caminin önüne konulmasını talep ettikleri kameriyenin bir an önce yapılması için Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine talimat verdi.

Kaynak: AA