Samsun'da 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' Programı

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle program düzenlendi.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Toplantı Solunu'nda düzenlenen programa Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Bakırcı konuşmacı olarak katıldı.

Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Prof. Dr. Bakırcı'nın sunumundan önce yaptığı konuşmada sivil toplum alanında kadınların oluşturduğu örgütlerin ön plana çıktığını vurguladı.

Yerel yöneticiler olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi için görevlerini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Üçüncü, "Eksikliklerimiz olsa da amacımız bu yönde eksiksiz, tam, mükemmel hizmet sunabilmek. Tüm kanunlar kapsamında ve aslında insanlık adına bu çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ise kentte Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi aracılığı ile kadına yönelik şiddetle kapsamlı bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti.

Şiddetin önüne geçebilmek ve şiddet konusunda zihniyet dönüşümünü sağlamak amacıyla il ve ilçelerde sürekli eğitim, bilgilendirme çalışmaları düzenlediklerine dikkat çeken Tekin, şöyle devam etti:

"Bu çalışmalar kapsamında şimdiye kadar Samsun ili ve ilçelerinde yaşayan 10 bin 75 kişiye ulaştık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor ve bu bağlamda il düzeyinde yürütülen projelere de destek veriyoruz."

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Bakırcı ise 2014'te yürürlüğe giren, "İstanbul Sözleşmesi" olarak da adlandırılan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi konusunda sunum yaptı.

Kaynak: AA