Kırşehir'de Belediye Çalışmaları

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent merkezinde içme suyunda kullanılan 170 bin metre asbest borunun değiştirildiğini bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara ve Terme Caddesindeki çalışmaları yerinde incelediğini, bölgedeki esnaflarla görüşerek onların sorun ve taleplerini dinlediğini belirtti.

1987-89 yıllarında yapılan alt yapı çalışmasından sonra kentteki en kapsamlı alt yapı çalışmasının yapıldığı hatırlatan Bahçeci, kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik, telefon, jeotermal ısıtma hatlarının değiştirilerek yenilendiğini vurguladı.

Kent merkezinde kanalizasyon oranında yüzde yüze ulaştıklarını aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

"İçme suyunu yeniledik sebebi ise asbest borularından su içiyorduk.170 bin metre asbest boruyu değiştirdik. Değiştirdiğimiz borular sadece şehrin yüzde 40'ına tekabül ediyor. Şehir merkezini tamamen bitirmiş değiliz. Şehir merkezinde kanalizasyon oranına yüzde yüze ulaştık. Artık her yerde kanalizasyon var. İçme suyu şebekesini 2014, ana ishale hattını 2015 yılında yenilemeye başladık. Kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik, telefon, jeotermal ısıtma hatlarının yenilenmesine ise 2016 yılında başladık ve 2017 yılının Nisan ayında hizmete verdik.

Kırşehir’de 1987-89 yıllarında bir alt yapı çalışması yapılmış. Rahmetli Hakkı Göçen döneminde yapılan bu çalışmaların ardından şehrimizdeki en kapsamlı altyapı çalışmasının son yıllarda yapıldı. Kırşehir Belediyesi olarak kente yakışır eserler kazandırmak için çalışıyoruz. Caddeleri, sokakları ile modern yaşanabilir bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz."

Kaynak: AA