Yonca Silajı Paketleme Çalışmaları
Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı kırsal mahallelerde hayvan üreticilerinin yonca silajı yapımına başladığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri de Müstecap mahallesine giderek, yonca silajı yapımını yerinde inceleyip, üreticilerle görüştü.
Konu ile ilgili Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yürütmekte olduğumuz Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi çalışmaları kapsamında elde edilen kaliteli kaba yem üretimi çok önemlidir. Yonca silajı kaba yem açığını kapatmak için önemli ve kaliteli bir kaynaktır. Yonca silaj olarak değerlendirildiğinde kalitesini korumaktadır. Yaptığımız tespitlerde süt verimini diğer yemlere göre daha fazla arttırdığını görmekteyiz. Bu sebeple üreticilerimize yonca silajını tavsiye etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.
