Beldedeki Öğrenciler İlk Defa Polisle Tanıştı
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Durankaya Beldesi’ndeki öğrencilerle tanışarak; bot, kırtasiye malzemesi, kek ve meyve suyu dağıttılar.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Büro Amiri Komiser Halil İbrahim Avşar’ın ‘Bizi tanıyor musunuz?’ sorusuna öğrenciler hep bir ağızdan ‘evet, asker’ dediler. "Hiç beldenizde veya okulunuzda polis gördünüz mü" sorusuna ise öğrenciler "Polis ağabeyleri sadece Hakkari merkezde gördük" cevabı verdiler. Öğrencilerle yakında ilgilenen ve onları öperek kucaklayan Komiser Avşar’ın "polis olmak isteyen var mı" sorusuna ise öğrenciler ellerini kaldırarak polis olmak istediklerini söylediler.
İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu’nun selamlarını öğrencilere ileten Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Büro Amiri Komiser Halil İbrahim Avşar, daha sonra Toplum Destekli Şube Müdürü Vedat İşleyen, Durankaya Yatılı Bölge Okulu Müdürü Celalettin Gür ile birlikte öğrencilere bot dağıttı.
Durankaya Cumhuriyet İlkokulunu da ziyaret ederek buradaki öğrencilere kek ve meyve suyu dağıtan polisler, onlarla bir süre sohbet ettiler.
Cuma namazını belde halkı ile birlikte kılan polisler, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Başkan Keskin, ilk defa beldelerine polis ekiplerinin gelerek öğrencilere eğitim desteği ve ayakkabı yardımında bulunduğunu belirterek, Toplum Destekli Şube Müdürü ve beraberindeki ekibine teşekkür etti.
İlk defa karşılarında polis gördüklerini söyleyen beldedeki öğrenciler ise kendilerine büyük jest yaparak kışlık ayakkabı, kırtasiye malzemesi, kek ve meyve suyu dağıtan polislere teşekkür ettiler.
