Baş ağrısı hakkında her şey

Başınız sürekli ağrıyor olabilir ve zamanla daha da kötüleşebilir. Baş ağrınız olduğunda başka bir şey düşünmek zordur. Ne tür bir baş ağrısı yaşadığınızı bilirseniz, onu kontrol etmeniz de o kadar kolaylaşır.

Baş ağrısı hakkında her şey
En yaygın baş ağrısı çeşitlerinden biri olan germe tipi baş ağrısı, eskiden kas büzülmesi veya stres baş ağrısı olarak isimlendirilirdi. Ağrı genellikle başın her iki tarafındadır ve kemerle başınız sıkıştırılıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Ya da bir şey yüzünüze, başınıza veya boynunuza bastırıyor gibi gelebilir. Ayrıca ışığa ve sese daha duyarlı olursunuz.

Germe tipi baş ağrısının sebepleri ve tedavisi

Saatlerce bilgisayar başında oturmak veya telefonunuzu uzun süre kulağınızda tutarak konuşmak, başınızı ve boynunuzdaki kasları zorlayan fiziksel duruşlardır. Stres, yoğun çalışma, atlanmış öğünler, depresyon, endişe ve yetersiz uyku boynunuzdaki, yüzünüzdeki, kafa derinizdeki ve çenenizdeki kaslarınızı etkileyebilir.

Baş ağrısı hakkında her şey

Artrit, diş taşlama veya uyku apnesi gibi bir sağlık sorununuz varsa, doktorunuz önce bunu muayene edecektir. Bu işe yaramazsa veya başka herhangi bir sağlık probleminiz yoksa, asetaminofen veya ibuprofen gibi ilaçlar önerebilir. Sıcak bir duş veya sıcak bir havlunun boynunuza yardımı olabilir. Bu işe yaramazsa, stresinizi kontrol altına alabilmek için meditasyon veya başka bir rahatlama tekniği deneyebilirsiniz.

Migren baş ağrıları

Hızla artan ağrı, tipik olarak başınızın belli bir tarafında oluşur. Yoğun olabilir ve konuşurken ya da yürürken daha da kötüleşebilir. Mide bulantısı olabilir ve ışığa, gürültüye veya kokulara duyarlı olabilirsiniz. Migren olmadan bir gün önce iştahınız artabilir veya tuvalete gitme sıklığınız değişebilir. Bazı kişiler migren ağrıları sırasında yanıp sönen ışıklar, dalgalı çizgiler görebilir veya kör noktalar görebilir.

Baş ağrısı hakkında her şey

Migrenin sebepleri ve tedavisi

Migrene sebep olan şeylerin başında genetik ve çevresel sorunlar gelir. Migren baş ağrısı tetikleyicileri her kişi için farklı olabilir, ancak hormonal değişiklikler, stres, uyku sorunları, güçlü koku, tütün, kaçırılmış yemekler, yanıp sönen ışıklar ve kaygı çoğu zaman onları etkiler. Bazı gıdalar ve içecekler de öyle olabilir: Yaygın gıda tetikleyicileri şarap,eski peynirler, turşular ve salamdır.

Migren için en iyi şey, sessiz, karanlık bir odada gözlerinizi kapalı tutarak dinlenmektir. 

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ