Tarsus Belediyesi GES Projesinde Sona Yaklaştı

Tarsus Belediyesinin Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesinde sona yaklaşıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, güneş enerjisinden elektrik üretimi amacıyla temin edilen paneller Yeni Mahalle, Kırklarsırtı, Bağlar ve Turkuaz pazaryerleri ile Canlı Hayvan Pazarı ve Belediye yerleşkesi içindeki müdürlük binalarının çatılarına monte edildi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı yazılı açıklamada, yaptıkları yatırımla kendi elektriklerini kendilerinin üreteceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarsus Belediyesi olarak harcamalarımıza dikkat ediyoruz. Maliyetlerimizi düşürmek bizler için çok önemli. Maliyet listemizde önemli bir yer tutan elektrik kalemini ortadan kaldıracak olan GES Projemizde artık üretim aşamasına gelmek üzereyiz. Dünyada ve Türkiye'de hızla artan yenilenebilir enerji kullanımını göz önünde bulundurarak güneş enerjisi santralimizi hayata geçireceğiz. Bu proje ile doğayı koruyarak, elektrik enerjisini güneşten sağlayarak giderlerimizi azaltıp ek gelir sağlayacağız. Belediyemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için çalışıyoruz. Birçok konuda örnek olduğumuz gibi GES Projesinde de örnek olmaya devam edeceğiz. Her şey Tarsus ve Tarsuslular için."

Kaynak: AA