Çankayalının Yeni Bir Evi Daha Oldu
Çankaya’nın her semtine yeni eserler kazandırmayı sürdüren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 26. Çankaya Evi’ni açtı. Vatandaşların hobiden meslek edinmeye kadar diledikleri alanda eğitim alabilecekleri üç katlı Esat Çankaya Evi’nde, çok amaçlı salon, derslikler ve Baharevi yer alıyor.

“Esat Pazar Yeri kent meydanı oluyor”
Esat bölgesinde pazar yeri ve park yenilenmesi, kaldırım, asfalt sorunlarının giderilmesi gibi talepleri de karşıladıklarını belirten Taşdelen, “Esat Pazar Yeri’ni baştan sona yeniliyoruz. Bittiğinde on mahalle, bir kent meydanı ve pazar yeri kazanmış olacak. Çankaya’da kaldırım asfalt sorununu tamamen çözüyoruz. Hem yeni parklar açıyoruz hem var olanları yeniliyoruz” dedi.
“Hizmet kervanı yola devam ediyor”
Taşdelen, hizmet kervanının yola devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Göreve geldiğimizden bu yana yani üç buçuk yılda 7 kreş açtık, ilçemize 480 bin metrekare yeşil alan kazandırdık, 700 bin tondan fazla asfalt döktük. Bütün bu işleri hiç borçlanmadan yaptık. Biz belediyeciliğin sosyal demokratların, Atatürkçülerin işi olduğunu ispatladık, ispatlamaya devam ediyoruz.”
"Erol Evgin konser verecek"
Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi olarak çok çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Taşdelen, “1 milyon Çankayalıya verdiğimiz hizmet, açılışlarımızla devam edecek. Baştan sona yenilediğimiz Vedat Dalokay Kokteyl ve Nikah Salonu’unu 18 Kasım’da sevilen sanatçı Erol Evgin’in konseriyle açacağız. Yüzme havuzlarımızın inşaatları devam ediyor. Yıldız’da bin kişilik sosyal tesis yapıyoruz. Seneye bu zamanlar açacağımız Atatürk Kültür Merkezimiz ile de Ankara’nın en güzel kültür merkezini yapmış olacağız” şeklinde konuştu.
Üç katlı ev
Esat’la birlikte civardaki 7 mahalleye hizmet verecek Esat Çankaya Evi, 3 katlı yapıdan oluşuyor. Engelli vatandaşların kullanımına da uygun bir şekilde planlanan Çankaya Evi’nde çok amaçlı salon, derslikler ve yaşlı vatandaşların sohbet ederek vakit geçirebileceği Baharevi de yer alıyor.
