CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

'Kadının yaşamı, kadının giyimi, kuşamı, bizi hiç ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren kız çocuklarımızın okumasıdır. Üniversiteye gitmeleri, iyi eğitim almalarıdır. Annelerinden ve babalarından daha iyi yaşam standardını yakalamalarıdır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadının yaşamı, kadının giyimi, kuşamı, bizi hiç ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren kız çocuklarımızın okumasıdır. Üniversiteye gitmeleri, iyi eğitim almalarıdır. Annelerinden ve babalarından daha iyi yaşam standardını yakalamalarıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Kemer ilçe belediyesinin düzenlediği etkinlikle Anıtkabir'i ziyarete gelen bin 881 kadınla buluştu.

Hilton Otel'de düzenlenen etkinliğe katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında, Kemer belediyesine teşekkür etti.

Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Artık bütün dünya şu gerçeği biliyor. Bütün mazlum toplulukların, bütün mazlum insanların tarihteki en önemli lideridir Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yine bütün dünya biliyor ve tarih de yazıyor, kadınların siyasal, sosyal yaşamda yer almalarını sağlayan dünyanın en önemli liderlerinden birisi de yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bugün hala bazı ülkelerde "Kadınlar araba kullansın mı, kullanmasın mı? Kadınlar sinemaya gitsin mi, gitmesin mi? Kadınlar sokakta yalnız gezsin mi, gezmesin mi?" tartışmaları yapılırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 Nisan 1930'da kadınların muhtar seçimlerine katılmalarını yasalaştırdığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün 5 Aralık 1934'te ise kadınların milletvekili seçilmelerinin önünü açtığına dikkati çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "O açıdan bütün kadın kardeşlerime seslenmek istiyorum; Erkeklerden çok daha fazla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkınız, kızlarına sahip çıkınız, çocuklarınıza sahip çıkınız. Size siyasetin yolunu açan kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür." diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Aralık 1934'te kadınlara seçme ve seçilme hakkını verirken, Fransa'nın bu hakkı ancak 10 yıl sonra, 1944'te verdiğine işaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Japonya 1945'te, Çin 1947'de, Yunanistan 1952'de, Belçika 1960 yılında verdi. Bu kadar geleceği gören, geleceği hesaplayan, kadına önem veren, önemli bir liderdi Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu gerçekleri hiçbir kadının hafızasından çıkarmamasını istiyorum. O büyük insanı yaşamımız boyunca her zaman sevgiyle, saygıyla anacağız. Kadının yaşamı, kadının giyimi, kuşamı, bizi hiç ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren kız çocuklarımızın okumasıdır. Üniversiteye gitmeleri, iyi eğitim almalarıdır. Annelerinden ve babalarından daha iyi yaşam standardını yakalamalarıdır. O nedenle kız çocuklarımızı daha fazla okutmak, onlara her türlü imkanı vermek hepimizin boynunun borcudur."

Kaynak: AA