TBMM Başkanı Kahraman Açıklaması

'(Meclis Başkanlığı seçimleri) Şimdi biz ayın 12'sini bekleyeceğiz. Şu ana göre 12'si çünkü o zaman adaylar belli olacak. Biz, o karara uyacağız. Nasipte neyse o olacak' '(CHP'li Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri) Büyük talihsizlik, çok yanlış. Bülent Bey'i ben tanıyorum, esasında kibar bir insan ama ne oldu bilmiyorum. Kendisinin de şimdi üzüldüğünü zannediyorum. Denilmez böyle bir şey, değil Cumhurbaşkanımız için bir başka insan için dahi. Hakikaten kibar insandır ama söylediği sözler, üslubu, beyanı üzücüdür. İnşallah tavzih eder'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin, "Şimdi biz ayın 12'sini bekleyeceğiz. Şu ana göre 12'si çünkü o zaman adaylar belli olacak. Biz, o karara uyacağız. Nasipte neyse o olacak." dedi.

Kahraman, Dolmabahçe Sarayı'nda, TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı (Milli Saraylar) tarafından düzenlenecek "Sultan 5'inci Mehmet Reşad ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"na ilişkin basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili bir soru üzerine Kahraman, dün Cumhurbaşkanlığı, Kamu Denetçiliği, Sayıştay, MİT'in dahil olduğu kurumların bütçe müzakeresinde bu sorunun sorulduğuna değinerek, şunları söyledi:

"İnsanoğlunda böyle bir hal var, 'Ne olacak?' Olduğu zaman göreceğiz. Acele ederiz, mesela illa maça gideriz. Televizyonda kayıt etmek mümkün, işimizi görelim akşam seyrederiz. 'Sonucunu bildikten sonra niye seyredelim?' derler. Şimdi biz ayın 12'sini bekleyeceğiz. Şu ana göre 12'si çünkü o zaman adaylar belli olacak. Biz, o karara uyacağız. Nasipte neyse o olacak. Ben size (Aday olup olmadığımı) 12'sinde söyleyeceğim inşallah. Nasip diye bir hadise var. Eskiden kadrolarda eksiklikler vardı ama Türkiye'miz öyle kadrolaştı, o kadar güzel elemanlara sahip oldu ki çok insan var elhamdülillah. Eskiden dışarıdan elemanlar getirilirdi, heyetler gelirdi. Çok şükür biz dışarıya şimdi heyetler gönderiyoruz. Türkiye, çok üst noktalara ulaştı. Şimdi Afrika'dan, Asya'dan, Avrupa'dan geliyorlar. Abdullah Gül Bey'e söylemiş Putin, 'Eskiden biz ABD ne diyor diye merak ediyorduk. Şimdi ABD'ye sormadan Türkiye ne diyor?' diyoruz. Kadromuz çok geniş, gider o gelir bu. Kervan hep iyiye doğru gidecek, grafik hep yükselecek. Hayırlısı inşallah. Hizmet nerede olursa olsun insan elinden geleni yapmalı, bugün varız, yarın yok. Burada kimler oldu, kimler geldi, geçti, hiçbir yer baki değil. Hayırlı olur inşallah."

TBMM Başkanı Kahraman, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin soruya da şu karşılığı verdi:

"Büyük talihsizlik, çok yanlış. Bülent Bey'i ben tanıyorum, esasında kibar bir insan ama ne oldu bilmiyorum. Kendisinin de şimdi üzüldüğünü zannediyorum. Denilmez böyle bir şey, değil Cumhurbaşkanımız için bir başka insan için dahi. Bu öfke niye? Olmaz. Hakikaten kibar insandır ama söylediği sözler, üslubu, beyanı üzücüdür. İnşallah tavzih eder."
Kaynak: AA