Hatay'da 'Organik Tarımın Geliştirilmesi' Paneli

Hatay’da, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ve Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle "Organik Tarımın Geliştirilmesi" konulu panel düzenlendi.

Hatay'da 'Organik Tarımın Geliştirilmesi' Paneli
Antakya’da bir otelde gerçekleşen panelde konuşan Ekolojik Tarım Organizasyonu (ETO) Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Uygun Aksoy, tarımın sadece bir ülkenin toprağına ekilip burada yetiştirilen değil, tüm insanlığın gelişmesinde önemli bir katkı sağladığını kaydetti.

Organik tarımda başarılı olunmasındaki en önemli etkenin yerel koşulların çok iyi bilinmesi ve buna uygun çözümlerin üretilmesi olduğunu söyleyen Aksoy, şöyle konuştu:

"Dünyanın birçok ülkesindeki tarım müzelerinde, tarım başladığı ülke olarak Türkiye gösteriliyor. Ama biz bunun çok farkında değiliz. Yani bu topraklar doğa çeşitlilik, tarımsal üretim ve bu çeşitliliğin yanında binlerce yıllık geçmişe sahip bir yer. Dolayısıyla bunun bilinmesi farkında olunması ve aktarılması çok önemlidir. Zengin bir doğamız olmasına rağmen kendimizi dar bir alana kısıtlamış görüyoruz."

Daha sonra Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulama Daire Başkanı Osman Aslan ve ETO Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Akbaytürk tarafından sunum yapıldı.

Panele, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Andiç, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, resmi kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA