Anaokulu Öğrencileri Meslekleri Yerinde Öğreniyor

Denizli’de, anaokulu öğrencileri için kurulan ‘Hayal Evi’ne gelen minikler, hayalini kurduğu birçok mesleği yerinde öğreniyor. Minik öğrenciler kurulan atölyede, çiftçilik, spikerlik, doktorluk, inşaat gibi 11 ayrı mesleği küçük yaştan itibaren öğrenip, ileride seçecekleri meslek hakkında fikir sahibi oluyor.

Anaokulu Öğrencileri Meslekleri Yerinde Öğreniyor
Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından ‘Merkezefendi’de Çocuklar Hayallerine Dokunuyor, Gelecekle Tanışıyor’ projesi kapsamında anaokulu öğrencilerine yönelik ‘Hayal Evi’ oluşturdu. Hayal Evi atölyesine gelen minikler, birçok mesleği küçük yaşta öğrenme imkanı buluyor. 11 ayrı meslek istasyonu bulan Hayal Evine Denizli’deki anaokullarında eğitim gören 5 bin öğrenci gruplar halinde gelerek, meslekleri yakında tanıyor. Doktor, polis, çiftçi, inşaat kıyafeti giyen minikler, meslekleri yakından tanıma fırsatı bulurken, ileride seçeceği meslek hakkında da küçük yaştan itibaren fikir sahibi oluyor. Hayal Evi’ne gelen öğrenciler, eğitimleri bittikten sonra servisle okullarına tekrar ücretsiz bir şekilde bırakılıyor.

Anaokulun bugünkü misafirleri ise down sendromlu özel çocuklar oldu.

"Çocukların hayallerine dokunuyoruz"

Hayal Evi atölyesinde çocuklarla ilgilenerek oyun oynayan Merkezefendi Belediye Başkan Muhammet Subaşıoğlu, "2017-2018 eğitim öğretim yılı ile ilgili Merkezefendi ilçesi sınırlarındaki 5 bin ana okul öğrencisini tamamını kapsayan ‘Merkezefendi’de Çocuklar Hayallerine Dokunuyor, Gelecekle Tanışıyor’ projemizin tam içindeyiz. Burada güzel bir hayal evimiz var. Çocuklarımızı her gün ücretsiz olarak buraya getirip, burada ağırlıyoruz. Bugün çok çok özel çocuklarımız var. Down sendromlu ve otistik ana okulu öğrencileri burada. Çocuklarımızı buraya getirdiğimiz zaman 11 ayrı istasyonumuz var. Çocuklarımız buraya geliyor, fiili olarak, işin içerisinde yer alıyorlar. İnekleri sağıp çiftçilik yapıyorlar, doktorların önlüklerini giyip ameliyat ediyorlar. İnşaat yapıyorlar, bina yapıyorlar parke taşı döşüyorlar. Yani fiili olarak çocukları hayallerindeki mesleklerle ilgili dokundurmuş oluyoruz. Çocuklar buraya geldikten sonra hayallerinde değişiklikler oluyor. Çocuklar bugüne kadar olmak istedikleri mesleklerle, burayı gördükten sonra olmak istediği mesleklerle ilgili değişimleri ölçüyoruz" diye konuştu.



"Ailelerden olumlu tepkiler alıyoruz"

Ailelerden olumlu tepkiler aldıklarını belirten Başkan Subaşıoğlu, normalde velilerin içeri alınmadığını, bugün down sendromlu ve otistik çocuklar olduğu için alındığını kaydetti.

Başkan Subaşıoğlu, "Böyle güzel bir mekanda çocuklarımız hem vakit geçiriyorlar, hem oyun oynuyorlar, hem de mesleklerle ilgili işin içinde bizzat yer alarak, rol alarak kendi hayallerini gerçekleştirmiş oluyorlar. En sonunda bahçede survivor tarzında bir adrenalin grubumuz var. O grubun içerisinde de çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Güzel bir gün geçirtip, sonra da çocukları servislerle ana okullarına teslim ediyoruz" ifadelerini kaydetti.



"Projeyi daha da geliştirmek istiyoruz, gelecek sene sürprizler yapacağız"

Gelecek seneler daha büyük sürprizlerle daha fazla kişiye hitap edecek projeleri geliştireceklerini dile getiren Başkan Subaşıoğlu, 2018-2019 eğitim öğretim yılında projeyi derinleştireceklerini kaydetti.

Proje ile ilgili İstanbul’da araştırmalar yapacaklarını kaydeden Başkan Subaşıoğlu, "Bu sene Merkezefendi sınırları içerisindeki 5 bin ana okul öğrencimizi bu proje ile buluşturduk. İnşallah velilerimizden aldığımız olumlu tepkiler çerçevesinde gelecek sene daha da farklılaştırarak, daha da derinleştirerek, istasyon sayılarını arttırarak, yeniden yapmak istiyoruz. Çünkü bu sene çok büyük bir memnuniyet üretti, çok güzel, olumlu tepkiler var ama daha iyisini yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Projeyle çocuklarının çok eğlendiğini belirten down sendromlu 3 yaşındaki Ahmet Hamza Altun’un annesi Ayşe Altun, projeden çok memnun olduğunu, çocukların eğlenerek öğrendiğini söyledi.

Kaynak: İHA