Tunus'ta Terörle Mücadele

Tunus güvenlik birimleri, terörle mücadele kapsamında bu yıl 36 bin baskın yaptı, 24 binin üzerinde güvenlik soruşturması yürüttü.

Tunus İçişleri Bakanlığı'nın, terörle mücadele kapsamında yılbaşından bugüne 36 bin baskında, 97 kişiyi yakaladığı, 24 bin 539 güvenlik soruşturması yürüttüğü bildirildi.

Tunus Ulusal Muhafızlığı Sözcüsü Halife Şeybani, İçişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Tunus'un terörle mücadele çalışmalarına ilişkin bilgileri paylaştı.

Yılbaşından Temmuz ayına kadar terör soruşturmaları kapsamında 828 farklı davada 831 kişinin yargıya sevk edildiğini belirten Şeybani, "Tunus, bugün terör saldırılarına maruz kalan bazı Avrupa ülkelerinden daha güvenli. Ancak sınırımızdaki bölgesel tehditler sürmekte ve güvenlik güçleri de terör unsurlarını yakalamayı sürdürmekte." şeklinde konuştu.

Şeybani, Tunus güvenlik birimlerinin yılbaşından eylül ayına kadar yaklaşık 36 bin baskında, 97 kişiyi yakaladığını ve adli makamların talebiyle 24 bin 539 güvenlik soruşturması gerçekleştirdiğini belirtti.

Öte yandan, yaklaşık 4 bin kaçakçılık operasyonu sonucunda yaklaşık 53 milyon dolar değerinde kaçak mal yakalandığı kaydedildi.

Uluslararası araştırma kuruluşlarına göre, DEAŞ saflarındaki en büyük yabancı savaşçı gücünü yaklaşık üç bin kişiyle Tunuslular oluşturuyor.

Turizmin başlıca döviz kaynağını oluşturduğu Tunus'ta 2015 yılında başkentteki bir müze ve bir otelin plajına düzenlenen saldırılarda onlarca yabancı turist hayatını kaybetmiş ve turizm ağır darbe almıştı.

Kaynak: AA