Balkanlarda gezilecek yerler

Tarihin derinliklerine tanıklık etmiş, samimi toplumları barındıran, vizesiz seyahat imkanı sunan Balkanlar, yakınlığıyla da Türk seyahat severlerin en çok tercih ettiği bir destinasyon. Kara veya deniz yoluyla, kısa sürede gidilebilen ülkeler arasında farklı özelliklere sahip şehirlerin bulunması, bu şehirler arasında ulaşımın kolaylığı ve ucuz tatil, Balkanlara giden herkesin memnun kalmasını sağlıyor.

Balkanlarda gezilecek yerler
Eğer aklınızda Balkan seyahati planlamak var ise bunu sizin için tasarlayan tur firmalarını tercih edebilirsiniz. Balkan turları, seyahat etmek isteyen herkes için kapsamlı bir seçenektir. Bireysel olarak veya turla, Balkanlara gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler herkes tarafından kabul edilmiştir. Bunları ele aldığımız bu yazıda, Balkanların cevherlerini keşfedebileceksiniz.

Kotor, Karadağ

Balkanlarda gezilecek yerler

Adriyatik kıyısındaki en iyi korunmuş ortaçağ kasabalarından biri olarak kabul edilen Kotor, körfezinin dağlara yanaşmasıyla muhteşem manzaralara sahip, adeta doğa cenneti bir şehir. Kotor'un mimarisi bölgeye hakim olan çeşitli imparatorlukları yansıtırken, en çok 12. yüzyıldan kalma Saint Tryphon Katedrali'nin egemen olduğu Venedik tarzı Eski Kenti ile biliniyor. Kotor Kalesi ise şehrin ve körfezinin muhteşem manzaralarını sunan harika bir yerdir. Bahar aylarında gidilmesi önerilen Kotor'un Budva'dan daha çok öne çıkması, şehir yapısındaki doğallığın bozulmayışıdır.

Dubrovnik, Hırvatistan


Balkanlarda gezilecek yerler

Dubrovnik kent meydanıyla Akdeniz'de görülmeye değer yerler arasında yer alıyor. Hırvatistan'ın güney ucunda Adriyatik Denizi'nde bulunan Dubrovnik, 7. yüzyılda deniz ticareti üzerine kurulmuştur. Mavi gökyüzünün aksine duran turuncu çatı evleriyle Dubrovnik, muhteşem görüntüler sunar. Tarihi bölge olan Eski Kent Meydanı, savunma duvarları, Arnavut kaldırımı sokakları, muhteşem saraylar ve çarpıcı kiliseler gibi birçok tarihi özellik ile doludur. Yakınlardaki Lokrum adası çok plajlarıyla tatil imkanı sunarken, Old Town'un hemen dışında Banje ve Lapad gibi popüler plajlar da vardır. Çoğu kişinin popüler tatil destinasyonu olmakla birlikte Balkanların yıldızı olarak tabir edilir.

Mostar, Bosna Hersek

Balkanlarda gezilecek yerler

Stari Most ya da Eski Köprü, Mostar'ın ve ayrıca Bosna'nın en ünlü yerlerinden birisi. 16. yüzyılda Osmanlılar tarafından yaptırılan köprü tipik İslam mimarisi ve güzel mühendislik örnekleri arasındadır. Köprü Neretva nehri üzerinde geçiyor. İç savaş sırasında köprü Hırvat güçleri tarafından yok edildi, ancak o zamandan sonra orijinaline yakın biçimde yeniden inşa edildi. Artık UNESCO Dünya Mirası Listesi olan yapı, her yıl Mostar'a binlerce turist çekmektedir.

Ohrid, Makedonya


Balkanlarda gezilecek yerler

Ohri Gölü UNESCO dünya mirası listesinde yer almaktadır. Bu tarihi şehir, ülkenin en ilginç ve görsel olarak etkileyici seyahat hedeflerinden biridir. Antik zamanlardan yerleşim yeri olma özelliği taşayan Ohrid, M.Ö. 4. yüzyıla kadar dayanan bir mimariye sahiptir. Bölgenin en büyüleyici kalıntılarından biri, ilk Bulgar İmparatorluğu döneminde şehri istilacılardan korumak için Çar Samuel'in hükümdarlığı sırasında inşa edilen Samuel Kalesi'dir. Şehirde Arnavut kaldırımlı sokaklarından, şirin restoranlara, turuncu çatılı evlerden turkuaz renkli sularına kadar yapılacak şeylerle Balkanların en güzel destinasyonlarından biridir.

Belgrad, Sırbistan


Balkanlarda gezilecek yerler

Çalkantılı, savaş dolu geçmişiyle Belgrad, günümüzün en sıcak Balkan başkentlerinden biri haline gelmek için çaba gösteren önemli bir şehirdir. İki milyon insanın yaşadığı Belgrad, Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği yerde konumlanıyor. Belgrad'daki turistik yerleri ziyaret etmeden önce şehirde önemli bir festival olup olmadığını kontrol edin, çünkü bu şehirdeki festivaller Avrupa'nın en eğlencelisi.

Ucuz seyahat imkanı sunan Balkan ülkelerine ulaşımın kolay olması da seçim gücünü artırmaktadır. Eğer seyahatinizi daha da uygun fiyata getirmek istiyorsanız Prontotour'un indirimli tatil fırsatlarını kontrol edebilirsiniz. Balkanlardaki çoğu önemli yapıyı kapsayan bir geziyle kısa sürede çok fazla tarihi bilgiye sahip olup, muhteşem seyahat fotoğrafları çekebilirsiniz. Balkan turu ile tarihin derinliklerine yolculuk yapmak yerine yaz aylarında muhteşem bir tatil de geçirebilirsiniz.