Sarıgöl'de Eğitime Destek

Sarıgöl Şehit Esin Akay Aile Birliği ve Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Celal Madanoğlu'nun eğitime yapacağı bağışlar için protokol imzalandı.

Kaymakamlık makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Kaymakam Çetin Kılınç, hayırseverin daha önce 2 okul yapılması için bağışta bulunduğunu belirterek, "Sarıgöl'de okul yaptırmak güzel bir örnektir. Her iki okulumuzun kaba inşaatları 2018 yılı sonuna kadar hayırseverlerce kaba inşaatları bitirilecek. Diğer çalışmalar devlet tarafından karşılanacak. Hayırseverlere eğitime verdikleri katkılardan dolayıda teşekkür ederim." dedi.

Hayırsever Celal Madanoğlu ise daha önce başka mahalleye eğitime giden çocuklarını kendi mahallelerinde eğitim görmeleri için okul yaptığını belirterek, "Okulun yapılmasında okul müdürümüzün etkisi çok oldu. Çocuklarımız niye başka okullara gitsinler. Okul yaptırmak kadar güzel bir duygu yok. İnsanı haz veriyor." ifadesini kullandı.

Sarıgöl Şehit Esin Akay Aile Birliği ve Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yaptırılacak ek ortaokul binası 2 katlı 6 derslik olacak ve 600 bin liraya mal olacak.

Sarıgöl Şehit Esin Akay Ortaokulu ek bina yapımı ve Sarıgöl Çimentepe Mahallesi İlkokulu için Kaymakamlık Makamında düzenlenen törenle protokol imzalandı.

Mandanoğlu'ın yapacağı İlkokulu zemin kat ile birlikte 6 derslikli olacak ve 750 bin liraya mal olacak.

İlkokulun yapımı için Madanoğlu tarafından kaba inşaatı tamamlanacak ve okulun adına "Celal Madanoğlu İlkokulu" verilecek.

İki okul için düzenlenen protokol imza töreninde, Kaymakamı Kılınç, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, hayırsever Madanoğlu ve oğlu Mustafa Madanoğlu hazır bulundu.

Kaynak: AA