Tatvan'da Hane İncelemeleri Devam Ediyor

Bitlis’in Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesi için başlatılan hane ziyaretleri devam ediyor.

Tatvan'da Hane İncelemeleri Devam Ediyor
Başlatılan çalışma ile vakıf tarafından yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların en sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının da yerinde belirlenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda ilçe merkezindeki 22 mahallede bulunan yaklaşık 6 bin hane ziyaret edilirken, köylerde bulunan yaklaşık 2 bin 500 hane için de ziyaretlere başlandı. Vakıf tarafından oluşturulan ekip, hane ziyaretlerinde hanenin durumuyla ilgili bilgiler alınırken, hanenin durumu ve ihtiyaçlarını da yerinde tespit edilip kayıt altına alıyor.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, SYDV tarafından yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi aileler varsa bunların belirlenmesi amacıyla çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Çalışmalar kapsamında ilçe merkezindeki hane incelemelerinin tamamlanıp köylerdeki alan taramasına geçildiğini ifade eden Kaymakam Özkan, “Hane ziyaretlerinde genel olarak ailenin durumunun yardım almaya müsait olup olmadığı yerinde yapılan incelemelerle tespit ediliyor. Bu çalışma ile aynı zamanda beyan edilen bilgilerin de doğruluğu teyit edilmiş oluyor. Hane ziyaretlerinde tespit edilen olumsuz bir durum varsa, duruma göre gerekli yönlendirmelerde yapılıyor. Evde durumu çalışmaya müsait olan aile bireyleri varsa, bunlar İş-Kur’a yönlendiriliyor. Hanede psikolojik kaynaklı bir durum, şiddet ya da istismar tespit edilirse ilgili yerlere yönlendirilmeler yapılıyor. Hane durumu çok zayıfsa gerekli yardımlar sağlanıyor. Hanede yetim ya da öksüz varsa başvuruları alınıp öksüz ya da yetim maaşı bağlanıyor. Yani herhangi bir durumdan dolayı durumu yardım ya da maaş almaya müsaitse bu çalışma sayesinde bunlar tespit edilip gerekli işlemler başlatılıyor. Bunun yanında, SYDV’de dosyası bulunan ve yanlış beyanda bulunup haksız yere yardım alarak bu şekilde devleti zarara uğratan kişileri de tespit edip gerekli yasal işlemleri uyguluyoruz. Bizim buradaki tek amacımız, SYDV aracılığıyla yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların en adaletli şekilde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasını sağlamaktır. Bu anlamda başlatılan bu çalışmanın hedeflenen sonuçları vereceğine inanıyorum. Bu anlamda SYDV personellerimize de kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA