Pilot Üniversiteden Arıcılığa Destek

Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, yapacakları bilimsel çalışmalarla arı ve arı ürünlerinin geliştirilmesine katkı sunacaklarını söyledi.

Çapak, kentte görev yapan gazetecilerle, Ilıcalar beldesindeki Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri'nde bir araya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Çapak, Bingöl Üniversitesinin "Pilot Üniversite" seçilmesiyle ilgili önemli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Çapak, şunları kaydetti:

“Bundan sonraki süreç, projelerin pratiğe geçme sürecidir. 1 yıldır üniversitemiz paydaşlarıyla beraber, Bingöl’deki ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte bir takım proje çalışmaları yapıyordu. Bu belli bir safhaya geldi, projeler şekillendi. Öyle tahmin ediyoruz ki bu projeler ilimize, üniversitemize, bölgemize çok şey katar. Projelerden maksat sadece üniversitenin gelişmesi, geliştirilmesi değil, bölgesel kalkınmadır."

Hazırlanan projelerde bal ürünlerinin ön plana çıkarılacağını ifade eden Çapak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hazırlanan projelerle birlikte balın kalitesi artırılmış olacak, tescillenmiş olacak, markalaştırılmış olacak, arıcıların eğitimi söz konusu olacak, arıların hastalanmalarının engellenmesi söz konusu olacak. Endemik bitkilerle ilgili ve bal ve bal ürünleri dahil olmak üzere alternatif tıpta kullanılabilecek yönleri ön plana çıkacak. Bu aşamada birçok proje var."

-“Bingöl Üniversitesi iyi bir noktadadır”

Rektör Çapak, Bingöl Üniversitesi'nin bölge üniversitelerine nazaran iyi bir noktada olduğunu ve bunu mütevazilik olarak da kabul etmediklerini dile getirdi.

Bingöl Üniversitesi'nin bölgede genç ve dinamik bir üniversite olduğuna dikkat çeken Çapak, "Bölge üniversitelerine baktığımız zaman, üniversitemizin iyi bir noktada olduğunu söylemek durumundayız. Bunu mütevazilik olarak da kabul etmiyoruz, bu bir hakikattir. Öğretim üyesi sayısı açısından da baktığımızda 600’ye yakın sadece öğretim elemanımız var ve şirket elamanları hariç binin üzerinde çalışanı var. Bu Bingöl için devasa bir rakamdır. 16 bin civarında da öğrencimiz var. Önümüzdeki süreçte bu sayının daha da artacağını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çapak, öğrenci sayısını artırırken hedeflerinin obez bir üniversite değil, kaliteli bir eğitim merkezine doğru gitmek ve nitelikli eleman yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA