Çin Üniversitelerinden 'Şi Cinping Düşüncesi' Araştırma Enstitüleri

En az 20 üniversite Devlet Başkanı Şi Cinping'in ideolojisini çalışacak araştırma enstitüleri kurdu.

Çin'deki üniversitelerin, Komünist Partisinin (ÇKP) 19. Ulusal Kongresinde adı ve fikirleri tüzüğe giren Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in düşüncelerini okutmak için araştırma enstitütüleri kurduğu bildirildi.

Çin devlet basınındaki haberlere göre, ülke genelinde en az 20 üniversite parti tüzüğüne "Yeni dönemde Çin usulü sosyalizm üzerine Şi Cinping düşüncesi" şeklinde giren Şi Cinping ideolojisinin anlaşılması ve teşvik edilmesi için araştırma enstitüleri kurdu.

Hunan Normal Üniversitede kurulan Şi Cinping Düşüncesi Araştırma Merkezinin Müdürü Ciang Hongşin, Devlet Başkanının görüşlerini her ortamda yaymak ve teşvik etmek için çok sayıda uzman ve profesörle çalışacaklarını belirtti.

Diğer Çin üniversitelerindeki benzer enstitülerin direktörleri de araştırma enstitütülerinin fildişi kulelerde saklanmayacağını, Şi düşüncesini hayatın her alanına katmayı hedeflediklerini ifade etti.

ÇKP, 18-24 Ekim arasında 19. Ulusal Kongresini düzenlemişti. Kurucu lider Mao Zıdong ve Çin'in dışa açılımının öncü ismi Dıng Şiaoping gibi kendi tabirleriyle "çağ atlatan" liderlerin ardından Devlet Başkanı Şi'nin adı ve fikirleri kendisi aktif görevdeyken tüzüğe konulmuştu.
Kaynak: AA