Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler

Türkiye Kardeşlik Birliği (TURKAB) tarafından 1. istişare toplantısı düzenlendi.

Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler
Bu yıl birincisi düzenlenen Türkiye Kardeşlik Birliği (TURKAB) İstişare Toplantısı, Türkiye Kardeşlik Birliği (TURKAB) İl Başkanları ve Bölge Koordinatörlerinin katılımıyla gerçekleşti. TÜRKAB Genel Merkezi tarafından organize edinilen toplantıda, il başkanları ve bölge koordinatörleri kampa girerek,bir dizi toplantılarla istişarelerde bulundu. "Kardeşler Buluşuyor" sloganıyla düzenlenen toplantılarda, yeni kurulan birlik yöneticileri ve temsilciler tanışma imkanı bulurken, yapılacak çalışmalar ve etkinlikler ile projeler detaylı bir şekilde yatırıldı.

"Bilinçli gençlik yetiştirmek için çalışacağız"

Arslan, istişare toplantılarının açılış konuşmasında derneğin toplumu ilgilendiren yeni ve büyük Türkiye doğrultusundaki gençliğin oluşabilmesi için bilinçli, kapasiteli ve ideali olan gençlik yetiştirmeyi hedeflediğini belirterek, “Ana hedefimiz seküler bir gençlik yerine daha milli ve manevi duygularla süslenmiş, yapıcı eleştirileri ve tutumları olan, milletin öz değerlerinden kopmayan, yabancılaşmayan, kendi kültürün mirasına sahip çıkan, uluslararası düzeyde kendi kimliğinin temsilini sağlayabilen ve gelecekteki olacak ve olabilecek değişim ve dönüşümlere hazır olan bir lider gençlik ve toplum oluşturmak" ifadelerini kullandı.

"Kardeşlik tohumunu yaymak İstiyoruz"

Arslan, gençliğin marjinalleşmesini önlemek, yaşamını devam ettirecek şuura ve milli bilince sahip olabilmesi için gençlerle birlikte tüm fertlerin hasbihal içerisinde yaşaması için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, "Toplumu ilgilendiren yeni ve büyük Türkiye doğrultusundaki gençliğin oluşabilmesi için bilinçli, kapasiteli ve idealli gençlik yetiştirmek için yola çıktık. İlk önce Türkiye’de, daha sonra büyük hedefimiz uluslararası alanda kardeşlik bilincini oluşturmaktır" dedi.

Arslan düzenli olarak genel kurul ve istişare toplantılarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA