TESK-ESYEM Projesinde Sona Gelindi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TESK ESYEM, kadın çalışan sayısının çok yüksek olduğu kişisel hizmetler sektöründe belgesiz çalışanlara mesleki yeterlilik sınavları düzenleyerek başarılı olan adaylara mesleki yeterlilik belgesi düzenleyecek" dedi.

Şubat 2016 tarihinde başlayan Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi (TESK-ESYEM) Projesi 31 Ekim 2017 tarihinde sona eriyor. ESYEM projesinin kapanış konferansı 30 Ekim 2017’de Ankara Latanya Otelde gerçekleştirilecek. Kapanış Konferansına MYK Başkanı Adem Ceylan, AB Delegasyonu Türkiye Temsilcisi Mustafa Balcı ile Birlik ve Federasyon başkanlarının hazır bulunacağı geniş bir katılım ile ESYEM Projesinin kapanışı gerçekleştirilecek. ESYEM projesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kadınların yoğun olarak çalıştığı güzellik sektöründe yaşanan belgelendirme sorununu aşmayı hedefleyen TESK ESYEM Projesi; bu sektörde kuaför, güzellik uzmanı, makyaj uzmanı, ağdacı, manikürist gibi 12 meslek dalında TÜRKAK dan akredite edilerek MYK’dan yetkilendirildi. TESK ESYEM, kadın çalışan sayısının çok yüksek olduğu kişisel hizmetler sektöründe belgesiz çalışanlara mesleki yeterlilik sınavları düzenleyerek başarılı olan adaylara mesleki yeterlilik belgesi düzenleyecek. Proje kapsamında güzellik sektöründe 3 ulusal meslek standardı ve 3 ulusal yeterlilik hazırlandı. Mesleki belgelendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi adına TESK ESYEM isimli iktisadi işletme kuruldu. Söz konusu işletmeye bağlı Ankara, İstanbul ve İzmir de sabit sınav merkezleri oluşturuldu. Ulusal yeterlilik sisteminin esnaf ve sanatkar camiasında daha iyi anlaşılması için Ankara, İstanbul ve İzmir de bilgilendirme seminerleri düzenlenerek 250’ye yakın esnaf ve sanatkar eğitildi. Eğitimlerin ardından 100 aday mesleki yeterlilik sınavına alındı. Proje kapsamında ISO kalite standardına göre personel belgelendirme sistemi kurularak TÜRKAK ‘dan akredite, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir belgelendirme merkezi hayata geçirildi. Kurulan belgelendirme merkezinin (TESK- ESYEM) yetkilendirme sözleşmesi 15 Eylül 2017 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumunda imzalandı” ifadelerinde bulundu.

31 Ekim 2017 tarihinde sona eren ESYEM projesinin kapanış konferansı 30 Ekim 2017’de Ankara Latanya Otelde gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA