Havza'da Kros Koşusu

Havza'da Amatör Spor Haftası ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kros koşusu düzenlendi.

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen koşulara 100 erkek, 100 bayan olmak üzere toplam 200 sporcu katıldı.

Hilmi Tunalı Caddesi üzerinde 4 farklı kategoride gerçekleştirilen koşulara Mehmet Ali Şahin Spor Tesisi önünden başlayıp Havza Sağlık Meslek Lisesi önünde sona erdi.

Yarışmaya katılan öğrenciler, 2 bin 500 metre erkekler, bin 500 metre kızlar, bin metre yıldız erkeler ve 800 metre yıldız kızlar kategorilerinde ter döktü.

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin pazartesi günü başladığını ve hafta boyunca devam edeceğini belirtti.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam da bu yıl Amatör Spor Haftası ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı koşusunu bir arada gerçekleşrdiklerini aktararak, "Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürülümüz ile yıl boyu öğrencilerimiz için çeşitli spor kursları açmaktayız. Amaç öğrencilerimizin spor yapma alışkanlığı edinmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürülüğüne bizlere vermiş oldukları katkılardan ötürü teşekkür ederim." diye konuştu.

Sağlam, Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödüllerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü verileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA