AB İklim Eylem Haftası

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, AB İklim Haftası dolayısıyla panel düzenledi.

Van TSO Toplantı Salonunda düzenlenen "İklim Değişikliği ile Mücadele ve Van Gölü Havzası" konulu panelde konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, panele gençlerin yoğun katılım göstermesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Van'ın genç nüfus ortalamasının 20,6 olduğunu aktaran Takva, genç nüfusun iklim ve çevre değişikliği konusundaki farkındalığını çok kıymetli bulduğunu vurguladı.

Takva, "İklim, çevre ve doğa kavramları hafızalarımızda zaman zaman ortaya çıkarken, aslında yaşamımızın da özüdür. İnsan yaşamı gibi doğanın, çevrenin de yaşam hakkı vardır. Biz eğer kendi dışımızdaki doğanın ve çevrenin yaşam hakkını gözetmezsek onunla beraber yok olmaya doğru yöneliriz. Bunları yaşatacak ve bu yaşamı sürdürecek en önemli unsur da nihayetinde insandır. Çünkü bilinçli çabalarıyla doğayı koruyabilen ve aynı zamanda doğayı tahrip eden canlı odağında da insanın olduğunu unutmamız gerekiyor." diye konuştu.

Takva, Van Valisi Murat Zorluoğlu ile yaptığı görüşmede kentin katı atık bertaraf projesinin kasım ayı itibariyle tam donanımlı çalışacağını ifade etti.

Takva'nın konuşmasının ardından sunumunu yapan Küresel Denge Derneği Başkanı Dr. Nuran Talu, iklim değişikliği nedenleri, iklim değişikliğine bağlı yaşanan olaylar ve alınması gereken önlemler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Panelin ikinci bölümünde söz alan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) öğretim görevlisi Mustafa Bingöl, Van Gölü havzası ile ilgili sunumunu yaptı.

Panele, sivil toplum örgütü temsilcileri doğa sporları kulübü üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA