Bafra'da Kariyer Günleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesinde “Bafra Kariyer Günleri” kapsamında Defne Sarısoy ve Gökhan Okçu tarafından öğrencilere seminer verildi.

Bafra'da Kariyer Günleri
Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Recep Yüksel, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yetkin Bulut, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Turizm Fakültesinde öğrencilerle buluşan ünlü TV sunucusu ve program yapımcısı Defne Sarısoy “Kariyerde İletişimim Önemi”, Kişisel Gelişim Uzmanı Gökhan Okcu ise “Bir Nedeniniz Olsun” konulu sunum yaptı. Konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Sarısoy kendisini dinlemeye gelen üniversiteli gençlere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Üniversiteli öğrencilere daha hayatın başında olduklarını ve zamanı en verimli şekilde değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen Defne Sarısoy, “Kendinizi geliştireceksiniz eğitim almak çok önemli ama diğer taraftan da kendinizi eğitmek çok önemli. Kendini iyi anlatabilen insanlar başarılı oluyor. Kendinizi iyi ifade etmek çok önemli. Kitap okumak önemli. Her geçen gün kitaplardan uzaklaşıyorsunuz, kitap okumaktan asla uzaklaşmayın. İnternet çok fazla bilgi sunuyor ama bilgiler parça parça olduğundan beynin bu bilgileri birleştirmesi çok zor oluyor. Bu parçaları birleştirmek için kitaba ihtiyacımız var, bu nedenle bol bol kitap okuyun. Çok sığ kelimeler kullanıyoruz birbirimizi anlamıyoruz. Herkes sizden bir şey öğrenmek istiyor. Sadece ben bir şey yapınca ne oluyor diye düşünmeyin herkes bir şey yapsa bunlar birikir ve toplumda gerçekten fark oluşturur. Sadece üniversitede okumak için okumayın. Ayakta kalmak için başka özelliklerinizi de ortaya çıkartın. Her şeyden önce kendinize güvenin ve hayatta başarılı olabileceğinize inanın” şeklinde konuştu.

Kişisel Gelişim Uzmanı Gökhan Okçu ise konuşmasında öğrencilere farklı olmaları konusunda da tavsiyelerde bulundu. Okçu, “İnsan beyni nedensiz hareket etmez, mutlaka bir nedenin olsun ama güçlü olsun, yolunu kendin bulursun. Bir neden ver çevrendeki insanlara, güçlü olsun, senin için orada bulunsun. Çünkü İnsan Beyni rutinden çıkanı takip eder” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA