Trabzon'da 'Göçmenlerle Kardeş Aile Projesi'

Ortahisar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Göçmenlerle Kardeş Aile Projesi" kapsamında göçmen ailelerle, Türk aileler bir araya getiriliyor.

Ortahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında belediyeden yardım alan 455 Afganistan, 70 Suriye, 65 Irak, 8 İran ve 5 Pakistan uyruklu göçmenin, Türk ailelerle kardeş yapıldığı belirtildi.

Belediyenin, proje kapsamında işadamlarıyla irtibata geçerek göçmenlere ekonomik destek sağladığı kaydedilen açıklamada, aynı zamanda toplam 125 aile, kişi bazında ise 603 göçmenin Türk ailelerle kardeş olacağı ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar'da, Afganistan ve Suriye gibi ülkelerden çok sayıda göçmen ve sığınmacının yaşadığını belirtti.

Bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak, sıkıntılarını çözmek, kültürel, sosyal ve ekonomik olarak şehre uyumlarını sağlamak için proje hazırladıklarını ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Birkaç yıldan beri başarıyla uyguladığımız bu proje sayesinde yardıma muhtaç mülteci ailelerine bir nebze de olsa derman oluyoruz. Onlarla gönüllü Türk aileler arasında çok güzel maddi ve manevi yardımlaşma örnekleri sergileniyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak buna aracılık ediyoruz. Belediyemize bağışlanan ikinci el eşya ve giysi gibi her türlü ihtiyaç malzemesini yardıma muhtaç alilerimizin yanı sıra mülteci ailelerimizle de paylaşıyoruz. Zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan ailelerimizin ihtiyaçlarını, imkanlarımızı da zorlayarak karşılıyoruz."

Genç, projeyle Türk ailelerin farklı kültürleri ve medeniyetleri tanıma fırsatı bulduğuna da dikkati çekerek, "Dilleri farklı olsa da aynı dinin mensuplarıyız. 'Bütün müminler kardeştir' ayeti gereği mülteci ailelerimizin ellerinden tutuyoruz. Bu aynı zamanda inancımızın bize yüklediği bir vazifedir. Onların sıkıntılarını, zorluklarını bir nebze olsun hafifletiyorsak ne mutlu bize." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA