Kömür Sobası Patladı Açıklaması 1 Yaralı
Karabük’te bir kişi, evinde yanan kömür sobasının patlaması sonucu yaralandı.

Yapılan tedavin ardından taburcu edilen Kaynar, patlamaya kömürün içinden çıkan parçanın neden olduğunu öne sürerek şikayetçi olduğunu söyledi.
Şahin Kaynar, "Gece sobayı yaktım. Evin kapısını kilitledikten sonra sobanın yanından geçerken bir anda pat, pat diye soba patladı. İlk patlamada ayağımdan yaralandım. O sırada yere düşünce ikinci patlama sonrasında karın bölgemden yaralandım. Hemen 3 şişe su dökerek sobayı söndürdüm. Bu zamana kadar böyle bir şey başıma hiç gelmedi. Olay yeri inceleme ekipleri gelerek yaptıkları inceleme sonrası sobadan 3 parça çıktı. Bunları aldılar ve ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Davacıyım ama valilikten değil. Kömürün geldiği yerden kontrol edilmediği için davacıyım. Bazılar maden ocağında kapsül patlatılıyor ve kömürün içinde kapsül kalmış olabileceği söyleniyor. Bu da patlamış olabilir" dedi.
Konuyla ilgili Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü yetkilileri ise patlamanın kömürden kaynaklandığını düşünmediklerini ve kent genelinde yaklaşık 2 bin aileye bu kömürlerin dağıtıldığını kaydederek, gerekli incelemenin yapılacağını bildirdi.
