Cihanbeyli'de 'Askıda Ekmek' Uygulaması Devam Ediyor

Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında vatandaş destekli "Askıda ekmek uygulaması sürüyor.

Cihanbeyli'de 'Askıda Ekmek' Uygulaması Devam Ediyor
Anlaşmalı fırınlarda başlatılan "Sen de bir ekmek bırak" kampanyası ile ekmeksiz sofra kalmayacak. Sosyal ve Kültürel Belediyecilik çalışmalarına da önem veren ve bu alanda örnek uygulamalara imza atan Cihanbeyli Belediyesi’nin 2014 yılında başlattığı projesi de büyük ilgi görüyor. İlçede faaliyet gösteren Gözde Unlu Mamulleri, Gönül Ekmek ve Niyazi ilhan Unlu Mamulleri ile yapılan anlaşma gereğince "Askıda Ekmek’’ uygulamaları başlatıldı ’sen de bir ekmek bırak’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlar ilk olarak yardım etmek istedikleri ekmek kadar raptiye alıyor. Bu raptiyeler panoya asılıyor ve son aşamada ihtiyaç sahipleri gelip, raptiyeleri alıp karşılığında ekmek alabiliyor. Bu sayede vatandaşların da kampanyaya destek olması sağlanıyor.

İlçede sosyal çalışmalar anlamında ilkleri hayata geçirdiklerini söyleyen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yoğun talep üzerine başlatılan bu projenin ihtiyaç sahipleri için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Göreve geldiğimiz günden buyana ilçemizdeki kimsesiz, düşkün, yetim, dul ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın hep yanında olduk. Çeşitli projelerle insanımızı kucakladık. Bugün de ihtiyaç sahipleri için Osmanlıdan günümüze miras kalan ’Askıda Ekmek’ projesini başlattık. Osmanlı döneminde fırına gidenler kendi yiyecekleri kadar ekmek alır ihtiyaç sahipleri için de birkaç ekmeği askıya takarlarmış oldukça naif bir davranış Biz de ekmeksiz sofra kalmaması için bu güzel projeye ön ayak olalım istedik. Vatandaşlarımızın desteği memnuniyet verici. Önceki dönemlerde başarıyla gerçekleştirdiğimiz kampanyanın bu dönemde de güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Belediye olarak doğumdan ölüme kadar insanımızın yanındayız. Hoş Geldin Bebek, Askıda Ekmek ve yetim çocuklarımıza yönelik yaptığımız çalışma gibi bir çok projemiz var. Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımızı hassasiyetiyle yapıyoruz. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahiplerine destek olmak. Onların zorunlu yaşam koşullarına destek olmak da bizim için önemli" diye konuştu.

Kaynak: İHA