TÜSİAD Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD'a yönelik eleştirilerine TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'den cevap geldi.

TÜSİAD Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap
TÜSİAD Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap
Dış politikadan dolayı karamsarlığın en yoğun olduğu kesimin iş dünyası olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “İş dünyasının bu kadar etkilenmesinin rağmen sesi çıkmıyor. TOBB seçimini yasakladılar, konuşamadı. TÜSİAD kimseyi ürkütmeden nasıl bir dil kullanacağı arayışında. İş dünyası daha cesur olmalı çünkü kaybedeceği bir şey yok. Zaten her şeyini kaybediyor” demişti. Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirisine TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'den cevap geldi.

'ŞAŞIRDIM VE ÜZÜLDÜM'
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına üzüldüğünü söyleyen Bilecik, “TÜSİAD'ın toplam yapısına bakmak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca değerli genel başkanın biraz daha verilere dayanan bir analizden sonra bu yorumları yapmasını daha sağlıklı bulurdum.” dedi.

'YÜKSEK TONLA SÖYLERİZ'
Bilecik, “TÜSİAD, 365 gün içerisinde 200 gün civarında her zaman ülke meselelerine dönük olarak, ticari müttefiklerimizde dönük olarak her zaman konuşmayı kendimize görev biliriz. Hatta zaman zaman yüksek ses tonundan söylediğimiz için de eleştiriler alırız.” şeklinde konuştu.

'LAFIMIZ DANIŞMANLARINA'
Hiçbir zaman siyasi bir çizginin parçası olmadıklarını ifade eden Bilecik, “Bütün bu toplama bakıldığı zaman ben sayın Kılıçdaroğlu'nun ne kadar yoğun olduğunu biliyorum, lafımız danışmanlarına olabilir. TÜSİAD'ın hem söylemlerini hem derecesini sayın genel başkanın önüne daha çok koyabilirler diye düşünüyorum” dedi.