ADÜ Kan Bağışına Devam Ediyor

Adnan Menderes Üniversitesi Kızılay Topluluğu ve Aydın Kızılay Kan Merkezi iş birliğiyle, Fen Edebiyat Fakültesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

ADÜ Kan Bağışına Devam Ediyor
Geçtiğimiz yıl Kızılay’a kan bağışı konusunda Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk sırada yer alarak sosyal sorumluluk anlamında üstüne düşen görevleri yerine getiren ADÜ,

bu yıl da aynı duyarlılığı sürdürdü.

Aktif öğrenci topluluklarından Kızılay Topluluğu, girişimleriyle “Hayat kurtarmak senin kanında var”, “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” sloganlarıyla etkinliğe destek verdi.

Kızılay Topluluğu Başkanı Gülcan Karaman, gösterilen ilgiye teşekkür ederek kampanyaların diğer bölümlerde belirli periyodlarda devam edeceğini söyledi.



ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi binasının önünde hizmet veren Kızılay Kan Bağışı Tırında çok sayıda öğrencinin ve personelin kan bağışında bulunduğunu belirten Aydın Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol, "Son 5 yıldır burada kan bağışı için gerekli tüm donanımlara sahip araçlarımızla stand kuruyoruz. Belli dönem aralıkları ile Üniversitenin çeşitli yerlerinde kan bağışçılarıyla buluşuyoruz. Her gelişimizde yaklaşık 100’e yakın sayıda kan bağışı alıyoruz ve her ne kadar bu sayının üst limiti olmasa da bu sayı tatmin edicidir. Toplam aylık kan ihtiyacı 4-5 bin arasında değişen Aydın’da bizim bir amacız da düzenli kan bağışçılarına kavuşmaktır. Çünkü üniversitelerde olsun veya çeşitli kuruluşlarda olsun bu bilinç kişiye kazandırıldığı zaman bu kişiler elverişli olduğu sürece kan vermeye devam edecektir" diyerek Kızılay olarak hastalar adına kan bağışında bulunan herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA