TÜ'de Öğrencilere Aşure Dağıtıldı

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) öğrencilere aşure dağıtıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bugün Gastronomi topluluğunun yaptığı geleneksel aşure dağıtımında bir araya geldiklerini söyledi.

Üniversitede 74 topluluk olduğunu anlatan Rektör Tabakoğlu, şöyle konuştu:

"Trakya Üniversitesi'nde 74 topluluk var. 3 binden fazla üyesi var. Geçen yıl 300'den fazla etkinliğe imza attılar. Trakya Üniversitesi olarak toplulukların artmasını, öğrencilerin daha çok üye olmalarını, etkinlikeri destekliyoruz. Var olan enerjilerini doğru kanallarda kullansınlar. Güzel bir geleneğimiz var, aşure dağıtıyoruz. Aşurelerimizi Gastronomi topluluğumuz yaptı, geçen sene olduğu gibi. Gerçekten çok başarılılar. İsmail ve kardeşi başpehlivanlarımız, inşallah altın kemeri de alsın istiyoruz. İkizler yüksek lisans öğrencimiz."

Altın kemerli başpehlivan İsmail Balaban ise, yüksek lisans eğitiminin yorucu olduğunu ancak ileriki dönemlerde akademisyenlik hedeflerinin olduğunu anlattı.

Trakya Üniversitesi'nde ikizi Turan Balaban ile yüksek lisans yaptıklarını hatırlatan Balaban, "Aşure ayı olduğu için üniversitemiz böyle bir etkinlik düzenledi. Rektörümüzle birlikte aşure dağıtıyoruz. Bizim için de farklı eğlenceli bir etkinlik oldu. Öğrencilerle buluşuyoruz, hocalarımız ile birlikte burada aşure dağıttık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Tabakoğlu, başpehlivan İsmail ve ikizi Turan Balaban ile birlikte öğrencilere aşure dağıttıktan sonra topluluk stantlarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: AA