Suriye sınırına yeni kalkan
Türkiye, sınırı hainlerden korumak için harekete geçti. Bu kapsamda Hatay ve Osmaniye'ye koruculuk sistemi getirileceği belirtildi.

Ayrıca terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında Erzurum ve Erzincan'a da ilk defa 125'er kişilik korucu görevlendirilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün korucuların yaş ortalamasının 32'lere düşürüleceğini söylemişti.
17-18 BİN KORUCU ALINACAK
Daha önce yayımlanan kararname ile 26 bin korucunun emekli olması bekleniyor. Onların yerine askerliğini yapmış ve 30 yaşından gün almamış 17-18 bin korucu alınması planlanıyor.
Bu arada Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin'de sanayi bölgesi çalışanları, terör örgütü PYD'nin bölgedeki gençleri kendi saflarında savaştırmak için alıkoymasını protesto ederek greve başladı.
