Ahmet Şık'a bir darbe daha
"PKK ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan Ahmet Şık’ın tutukluluğuna ilişkin avukatı aracılığıyla yapılan itiraz reddedildi.

Şık’ın yazı ve tweetlerinde, “Katil, mafya, şiddet” gibi terimler kullanarak devletin terör ile mücadelesinin yasa dışı hatta terörist bir faaliyet olarak gösterildiği ifade edilen kararda, “Ülkemizin çeşitli yerlerinde patlatılan bombalama eylemleri terör örgütlerince üstlenilmesine rağmen devlet yetkililerinin savaş çıkardığı ve bu bombaları patlattığı şeklinde paylaşımlar yapılarak terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı anlaşılmıştır” denildi.
"SOMUT DELİL ORTADA"
Tutuklama kararında kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delil ve vakaların soruşturma dosyasının içeriğine uygun şekilde ortaya konulduğu belirtilen ret kararından, “Tutuklamayı gerektiren nedenlerin ve tutuklama tedbirlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağını gösteren delillerin somut olgularla gerekçelendirilerek açıklandığı, açıklamaların soruşturma dosyası içeriğine de uygun olduğu” vurgulandı.
Ret kararından, “Tüm bu olgu, tespit ve nedenler karşısında İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin itiraza konu tutuklama kararında usul ve kanuna aykırı bir yön bulunmayıp, kararın yerinde olduğu sonuç ve vicdani kanaatine varılmakla, şüpheli müdafinin yerinde görülemeyen itirazının reddine karar vermek gerekmiştir” ifadelerine yer verildi.
