Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Samsun Havzalılar Derneğinin düzenlediği geleneksel yemek gecesine katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Albayrak, Kapaklı ilçesinin nüfusunun 100 bini aştığını dile getirere, 'Kapaklı Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis üyelerimiz Kapaklı'nın sorunlarını Büyükşehir Belediye Meclisine getirip birlik beraberlik içerisinde mecliste savunuyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Kapaklı, Büyükşehir Belediyesinden en büyük yatırımları almaya devam edecektir.' ifadelerini kullandı.

Kapaklı'da kültür birlikteliğinin olması gerektiğini aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

'Şu ana kadar 65 milyon lira ile Kapaklı en büyük yatırımı alan ilçelerimizdendir. Bu hizmetler devam edecektir. Kapaklı, Çerkezköy gibi 81 ilin mozaiği durumundadır. Burada da kültür birlikteliği olması gerekiyor. Gelen derneklerimiz, kendi kültürünü, kendi geleneklerini devam ettiriyor. Bizim geleneklerle birleştirerek Türkiye'nin gerçek mozaiğini oluşturuyorlar. Biz de buraya 30 milyon değerinde büyük bir Kültür Sarayının temelini attık, yapımı devam ediyor . Bu hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecektir.'

Geceye, Albayrak'ın yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Başkan Albayrak, Ergene'de doğal ürünler pazarını gezdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bayanların kendi elleriyle yaptığı el işlerini sergilediği 'Ergene Doğal Ürünler Pazarı'nı gezdi.

Büyükşehir Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, görüşlerine yer verilen Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin doğal ürünler pazarlarına önem verdiğini kaydetti.

Albayrak, 'Bunun örneğini de Malkara'ya bağlı Sarıpolat ve Elmalı köylerinde açtığımız doğal ürünler, köy pazarlarıyla gösterdik ve halkımızın hizmetine sunduk. Bu çalışmasından dolayı ve Ergeneli bayanları bir araya getirdiği için Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'e teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Albayrak'a Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in eşlik ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA