Samsun Kara Teslim

Samsun’da geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı sonucu şehir merkezi beyaz örtüyle kaplandı.

Samsun Kara Teslim
Samsun kar yağışına teslim oldu. Şehir merkezinde 5 gündür zaman zaman etkili olan ve kısa sürede eriyen kar yağışı, bu sabah yoğun şekilde kendini gösterdi. Gece başlayan ve aralıksız devam eden kar nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 5 santimi aştı. İşe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, çoğunlukla toplu taşıma araçlarını kullanarak iş yerlerine ulaştı. Şehirde trafikte zaman zaman sıkıntı yaşanırken, belediye ekipleri de çalışmalara başladı.

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) tarafından yapılan açıklamaya göre kar yağışının Çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. İl merkezinde kar kalınlığı 5 santim, Meteoroloji Radar Üssünün yer aldığı Atakum’un Şenyurt köyünde 100 santim olarak ölçüldü. Sıcaklıkların ise gündüzleri 2 ile 4 derece, geceleri ise eksi 1-2 derece dolaylarında olması bekleniyor.

Karlı hava güzel manzaranın tadını çıkaran vatandaşlar ise kar yağışının hem güzel hem de mikropların kırılması için iyi olduğunu söylediler. Samsun’da 4-5 yıldan beri ilk kez uzun süren bir kar yağışı olduğunu ifade eden vatandaşlar, sürücüleri ve yayaları karlı havaya karşı uyardı.

Engelli ve hamilelere 1 gün izin

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada yoğun kar yağışına bağlı olumsuz hava şartları nedeniyle 30 Ocak Pazartesi(bugün) günü 1 gün süreyle Samsun il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile kamu personeline idari izin verildiği duyuruldu.

Samsun afet ve acil durum raporu

Samsun Valiliği il afet ve acil durum raporunu açıkladı.

Açıklamada, "Çok bulutlu ve yer yer yoğun (20 santim ve üzeri) olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Samsun merkezde gündüz en yüksek sıcaklık 2 derece, gece en düşük sıcaklık eksi 2 derece dolayında beklenmektedir. Rüzgar kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi beklenmektedir. Yoğun kar yağışı uyarısı: Samsun’un kıyı kesimleri başta olmak üzere kar yağışının yer yer yoğun (20 santim ve üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi vb.) ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Buzlanma ve don uyarısı: Samsun genelinde kar yağışından dolayı buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( zirai don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.
Kaynak: İHA