Bulgaristan'da Erken Seçim Kararı Alınması

Babaeski Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gençoğlu: 'Bu sefer yapılacak olan bu erken genel seçimlerde çok sayıda Türk milletvekilini parlamentoya sokmak istiyoruz'.

Babaeski Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Gençoğlu, Bulgaristan’da yapılacak olan erken seçimler için çalışmalara başladıklarını belirterek, çok sayıda Türk milletvekilinin parlamentoya girmesini sağlamak istediklerini söyledi.

Gençoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in, parlamentoyu feshederek erken seçim kararı aldığını ve seçim tarihinin 26 Mart Pazar günü olarak belirlendiğini hatırlattı.

Seçimlerin Bulgaristan vatandaşları kadar Türkiye’de yaşayan Balkan Türkleri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Gençoğlu, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanı Rumen Radev, çıkardığı kararnameyle parlamentoyu feshederek, erken seçim tarihi kararı aldı. Bu erken genel seçimler, Türkiye’de yaşayan soydaşlarımız açısından bizim için çok önemlidir. Çünkü desteklediğimiz DOST Partisi ilk defa Bulgaristan’da yapılacak olan genel seçimlere katılacaktır. Onun için Bulgaristan’dan göç ederek, Türkiye’de yaşayan, oy kullanma hakkına sahip çifte uyruklu vatandaşlarımızın seçimlere büyük bir çoğunluğunun katılması için çalışmalara bugünden itibaren başladık. Bu sefer yapılacak olan bu erken genel seçimlerde çok sayıda Türk milletvekilini parlamentoya sokmak istiyoruz.'
Kaynak: AA