Manisa'dan Kısa Kısa

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Manisa temsilciliği, görevlerinden ihraç edilen ve açığa alınan kamu personellerinin işlerine geri dönmesi için oturma eylemi yaptı.

Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılan oturma eylemine KESK'e bağlı sendikaların üyeleri ile ihraç edilen ve açığa alınan kamu çalışanıları katıldı.

Grup adına açıklama yapan Ali Gök, 'Aşımı, işimi, ekmeğimi geri istiyorum' oturma eyleminin ikincisini yaptıklarını belirterek, 'Manisa'da KESK'e bağlı sendikalardan Eğitim Sen'den 10 arkadaşımız, Sağlık Emekçileri Sendikası'ndan 3 arkadaşımız ihraç edildi. Eğitim Sen’den 4 arkadaşımız açığa alınmışlardır. Bizler her zaman KESK olarak 3 buçuk milyon kamu emekçilerinin temsilcisi olduğumuzu söyledik. Adalet ve hukukun peşindeyiz.' dedi.

Yapılan açıklamanın ardından KESK üyeleri bir süre sonra olaysız bir biçimde dağıldı.

- Sarıgöl'de Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi genel kurulu

Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi’nin 2016 yılı genel kurul toplantısı kooperatif toplantı salonunda yapıldı.

Divan Başkanlığını Alaşehir Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı ve Manisa Bölge Başkanlığı Vekili Halil Gündüz Karaoğlan'ın yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Faaliyet raporlarının okunup ibra edildikten sonra Denetleme Kurulu için yapılan oylamada Mustafa Aydın ve Ali Dayan üç yıllığına denetleme kurulu üyeliğine getirildi.

Seçimlerden sonra ortaklarına teşekkür konuşması yapan Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Aktaş, 'Kooperatifimizin 370 ortağı bulunuyor. 2016 yılı bütçemizde 529 bin 478 liradır. Ortaklarımıza 1 ve 5 yıl arası sağlanan krediler 3 ve 6'şar aylık dilimlerle ödeme kolaylığı sağlanmaktadır.' dedi.

Kaynak: AA