Milli Tarım Projesi

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: 'Aydın'da 3 Büyük Ova ilan edilecek'.

AYDIN - AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Milli Tarım Projesi olarak değerlendirilen proje kapsamında, Aydın'da 3 Büyük Ova ilan edileceğini söyledi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, tarım arazilerini korumak ve tarımsal verimliliği artırmak amacıyla önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Ülke genelinde 'toplulaştırma' çalışmalarına hız verildiğini belirten Erdem, ardından tarım arazilerinin mirasla bölünmesinin önüne geçen yasal düzenlemenin yapıldığını aktardı.

Milli Tarım Projesi kapsamında, Türkiye genelindeki 140 havzanın Bakanlar Kurulu kararıyla 'Büyük Ova' ilan edildiğine dikkati çeken Erdem, şunları kaydetti:

'Önümüzdeki günlerde bu 140 havzaya ilave olarak 2. bir listeyle 50 kadar havzanın da 'Büyük Ova' olarak ilan edilmesi söz konusu olacaktır. Tarım şehri olan Aydın için planlanmış olan 3 adet 'Büyük Ova' ile alakalı çalışmalar Aydın İl Toprak Koruma Kurulunca tamamlanmış olup gerekli evraklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilmiştir. Yakinen takip ettiğimiz ve 3 aşamadan oluşan ilan prosedürünün sonraki aşamalarında bahsi geçen 'Büyük Ova'lar ile alakalı dosyalar Bakanlıktan Başbakanlık'a gönderilecek, buradan da Bakanlar Kurulu'na sevk edilecektir.'

Milli Tarım Projesi'nde Aydın'ın önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Erdem, Aydın'da 3 'Büyük Ova' ilan edileceği bilgisini verdi.

İlanın yaklaşık bir buçuk aylık süre içinde gerçekleşmesini beklediklerini bildiren Erdem, Menderes Deltası ve doğusunu kapsayan Büyük Aydın Ovası, Çine- Karpuzlu Büyük Ovası, Kuşadası- Davutlar Büyük Ovasının bu kategoride yer alacağını bildirdi.

Kaynak: AA