Kepez'e 9 Proje Müjdesi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçeye spor, turizm, kültür, tarih ve eğitim alanında 9 yeni projenin müjdesini verdi.

Kepez'e 9 Proje Müjdesi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İstanbul, Bursa ve Bilecik’te ilçeye kazandıracağı yeni yatırımlar için örnek projeleri inceledi. Ziyaretlere AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu ve belediye başkan yardımcıları da eşlik etti.

Riva’da spor tesisi incelemesi

Tütüncü, 3 gün süren teknik inceleme ziyaretine İstanbul’dan başladı.

Tütüncü, ilçeye inşa edeceği çok amaçlı spor alt yapı tesisi için Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Kepez’e tarihi projeler

Tarihi Atik Ali Camii’nden esinlenerek Kepez Çelebi Sultan Mehmed Camii’ni inşa ettiren Tütüncü, Riva’dan sonra yeni projelere ilham olması için Mimar Sinan’ın eseri olan Sokollu Mehmed Paşa Camii’ni de ziyaret etti.

Bursa’ya müze kampüsü ziyareti

Başkan Tütüncü, teknik inceleme gezisinin Bilecik ayağında ise Osmanlı Devleti’nin ilk camii olan Söğüt Kuyulu Camii’ni gezdi ve Bilecek Belediyesi’nin, “Tarih Çizgisi” projesini inceledi.

Tütüncü, Bursa da ise eski Dokuma Fabrikası’na kazandıracağı Dokuma Müzesi ve Kent Belleği Müzesi için Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde ve Bursa Kent Müzesi’nde bilgi paylaşımında bulundu.

Kepez’e spor alt yapı tesisi

Başkan Hakan Tütüncü, 3 il’e gerçekleştirdiği Ar-Ge ziyaretleriyle ilgili, “Bu teknik gezide yapmayı planladığımız 9 yeni projeyle alakalı çeşitli tecrübe paylaşımlarında bulunduk. En önemli inceleme gezimiz TFF’nin Riva’daki tesislerine oldu. Kepez’i, bir spor şehri yapma konusunda büyük çaba gösterdik. Şimdi Kepez’i, amatör sporların merkezi haline getirecek güzel bir tesisi bölgemize, Antalya’mıza armağan etmeyi planlıyoruz. Alt yapı tesislerinin nasıl yapıldığı, nasıl çalıştırıldığı ilgili incelemelerimiz oldu. Eski Dokuma Fabrikası’nı ‘müzeler kampüsü’ haline getirmek istiyoruz. Bunun için Bursa’da, Kent Müzesi ve Merinos Tekstil Sanayi Müzesi bizim için iyi bir örnekti. Antalya’ya, Dokuma Fabrikası’nın içerisinde Kent Belleği ve Dokuma Müzesi kazandıracağız. Dokuma Müzesi’nde pamuk tarladan alınıp nasıl bir kumaş haline getiriliyor, bunun hikâyesi anlatacağız. Dokuma Müzesi projesinin hayata geçmesi için Merinos Müzesi’nde bilgiler ve tecrübeler bizim için ufuk açıcı oldu.”

9 projenin içeriği

Tütüncü, müjdesini verdiği 9 yeni projenin içeriğiyle ilgili de şu bilgiyi paylaştı: “9 projenin tamamı bina yapımına ilişkin değil. Çeşitli sosyal kültürel projeler var. Kendi tarihimizi, medeniyetimizi daha iyi anlamaya, geçmişimizle daha iyi bir bağ kurmaya yarayacak çeşitli projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Projeleri demleme safhasından geçiriyoruz

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, projelerle ilgili Ar-Ge çalışması yapmalarının önemini de şu sözlerle dile getirdi: “Yapacağımız projeleri çok iyi bir demleme safhasından geçiriyoruz. Öncelik verdiğimiz projeleri uygulama safhalarıyla alakalı bizden önce neler yapılmış ve o projeleri yapanlar hangi tecrübeleri edinmiş bunlara önem veriyoruz. Hem tecrübelerden istifade ediyoruz hem de yeni fikirlerin harmanlamasını yapmış oluyoruz. Gezip görmenin, tecrübeleri paylaşmanın şehircilikte önemli olduğunu düşünüyorum.”
Kaynak: İHA